Nilüfer’deki Plaza 16’nın konferans salonunda düzenlenen “Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları” paneli, kamu yöneticilerinden akademisyenlere, sanayicilerden sivil toplum örgütleri yöneticilerine kadar geniş bir kesimin ilgi odağı oldu.
Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk’ün ev sahipliğinde “Standardı belirleyip kuralı koyan rekabeti kazanır” hedefiyle düzenlenen panele Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kestel Belediye Başkanı Yener Acarer, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, BTSO Başkanı İbrahim Burkay TSE Standart Hazırlama Merkezi Başkanı Ramazan Usta ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, TSE'nin 60 yıldır tüketici ve üretici arasında hakem rolü üstlendiğini dile getirdi. Globalleşen dünyada kaliteli, inovatif ürünlerin yapılabileceğini söyleyen Karaloğlu, zamanın standart koyup kabul ettirme zamanı olduğunu kaydetti. Panele gelirken salonun boş olacağını düşündüğünü ifade eden Karaloğlu, "Panele kim ilgi gösterecek endişesi ile geldim. Salonu tıklım tıklım buldum. Burada standardizasyonun sağlandığına inanıyorum" dedi.
TSE Standart Hazırlama Merkezi Başkanı Ramazan Usta, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri’nin konuşmacı oldukları ilk oturumun moderatörlüğünü gazeteci Ahmet Emin Yılmaz yaptı.
Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) düzenlediği "Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları" paneline katılan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, eğitimde standardizasyonun Akademisyenlere tanınan imkânların artmasıyla mümkün olduğunu söyledi. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, “Üniversitelerimizde görev yapacak olan öğretim üyesi yetiştirme kaynaklarını geliştirmek önemli bir hedeftir. Bu hedefe ulaşmak için, ülkemizde Yüksek lisans ve doktora eğitimi ile ilgili çalışmalarının artması gereklidir. Ayrıca Akademisyenlerin araştırma ve geliştirme faaliyetleri de desteklenmelidir. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, ülkemizden yetişmiş beyinlerin göçünü de engelleyecektir” dedi.