Dr. Reyhanlı, kansere karşı oluşan toplum bilincinin, kanser ile ilgili farkındalık oluşturduğunu ve bu farkındalığın da pek çok hayatı kurtardığını bildirdi.
Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) Ulusal Kanser Haftası çerçevesinde “Kanserle Mücadelede Erken Teşhis” başlıklı bir seminer düzenlendi. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 1-7 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yürütülen Ulusal Kanser Haftası kapsamında “Kanserle Mücadelede Erken Teşhis” başlıklı seminer düzenlendi. BTÜ’lü akademik, idari personel ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldıkları seminerin konuşmacısı, Yıldırım 2 No'lu Sağlıklı Hayat Merkezinden Dr. Mahinur Kübra Reyhanlı oldu.
BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salonda gerçekleşen seminerde Dr. Mahinur Kübra Reyhanlı, dünya genelinde kanser tanısının giderek artan sayıda insana konulduğunu kaydetti. Dünyadaki bu olumsuz sürecin ülkemizde de benzer bir seyirde ilerlediğini ifade eden konuşmacı Dr. Reyhanlı, ülkemizde hastalık tanısı konulan vatandaşların her yıl sayıca artış gösterdiğini belirtti. Bu olumsuzluğa rağmen dünyada ve ülkemizde tanı ve tedavi ile ilgili süreçlerin son derece geliştiğini ve hastalıkla mücadelede başarılı sonuçların elde edildiğini söyledi.
Dr. Mahinur Kübra Reyhanlı, başarılı bir tedavi sürecine giden en önemli yolun kanser hastalığına karşı, toplumun farkındalık düzeyinden geçtiğini belirtti. Kanser hastalığına karşı toplumda oluşan farkındalık düzeyinin de erken teşhisin anahtarı olduğuna değindi. Türkiye’de uzun yıllardan beri kamu ve sivil toplum örgütlerin gerçekleştirdiği toplumsal bilinci arttırmaya yönelik etkinliklerin çok faydalı olduğunu gözlemlediğini bildirdi.
Yapılan bu başarılı etkinlikler sonucunda ülkemizde bu hastalık hakkında farkındalık düzeyinin önemli ölçüde gelişmiş olmasının, can kayıplarını da azalttığına dikkat çekti. Toplumun farkındalık düzeyinin yüksek oluşu sayesinde, kansere karşı elde edilen erken teşhis başarısının, pek çok hayatın kurtulmasına etken olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.