Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Kayra Yemek Firması arasında eğitim bursu iş birliği protokolü gerçekleştirildi.
BTÜ Rektörlük makamında
gerçekleştirilen protokol töreninde Kayra Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun
Kurdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BURSATTO Müdürü Dr. Öğr.
Üyesi Cihan Kaboğlu, MDBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Faruk Efe ve Gıda
Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rasim Alper Oral hazır bulundu.
Öğrencilere yapılan burs ve benzeri
desteklerin nitelikli insan kaynağının sektöre kazandırılması yönüyle anlamlı
olduğunu ifade eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Teknolojinin hızla
geliştiği ve gıda üretim, işleme, koruma tekniklerinin de bu doğrultu da
değiştiği düşünüldüğünde gıda mühendisliği alanında güncel bilgi ve
uygulamalara hâkim nitelikli iş gücünün önemi daha da artmakta. Özel sektördeki
hacimsel büyümeyle birlikte gıda güvenirliği ve güvencesinin öneminin artması
gıda mühendisi istihdamını zorunlu kılmakta. Bu anlamda alanında yetkin gıda
mühendislerinin sektöre kazandırılması adına katkı sağlayan Kayra Yemek
Yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.
Yemek ve catering sektörünün önde
gelen firmalarından Kayra Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kurdal da, “Başarılı
şekilde eğitimine devam eden gıda mühendisliği öğrencilerine burs imkânı
sağlamanın yanında bu protokol Bursa Teknik Üniversitesi ile ortak iş birlikleri
geliştirebilmemiz açısından önemli. Bilindiği üzere fabrikalarımızda yapay zekâya
dayalı bir takip sistemi kullanmaya başladık. Bu sitemlerin daha da
geliştirilmesi adına ortak Ar-Ge ve iş birliklerinin geliştirilmesini
önemsiyoruz.” diye konuştu.
İmzalanan protokol kapsamında gıda
mühendisliği bölümüne ilk 3’te yerleşen ve gerekli şartları sağlayan
öğrencilere burs desteği sağlanacak.