BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


TOSYÖV Bursa Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş: “Üniversite-Sanayi İş Birliğini Artırmak, Projeler Üretmek İstiyoruz”

Yayın Tarihi : 14 Şubat 2022 , Pazartesi


TOSYÖV Bursa Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş: “Üniversite-Sanayi İş Birliğini Artırmak, Projeler Üretmek İstiyoruz”

 

Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği yönetimi, Bursa Teknik Üniversitesini (BTÜ) ziyaret ederek, sanayi-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesi için katkı vermeye hazır olduklarını bildirdi.

 

Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş ve yönetim kurulu üyeleri Bahadır Bahadır Celal Manasoğlu, Damla Öztabak, Emin Fatih Çelik ve Yavuz Kazangil, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Prof. Dr. Arif Karademir, TOSYÖV Bursa yönetimini Rektörlük Toplantı Salonunda kabul etti. Kabulde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan da hazır bulundu.

 

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında misafirlerine, BTÜ’nün bir lisansüstü eğitim enstitüsü ile birlikte toplam altı fakülteye sahip olduğunu belirterek, hali hazırda beş fakültenin öğrenci aldığını söyledi. Bu fakültelerde ve enstitüde yaklaşık 9 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktardı. Rektör Prof. Dr. Arif Karademir geçen sene TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında, üniversite-sanayi iş birliğini konusunda en fazla anlaşma yapan üniversite olduklarını hatırlatarak “Üniversitemiz, sanayimizin ihtiyacı olan nitelikli mühendis ihtiyacını gidermeyi hedefleyen TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı anlaşmalarını en fazla yapan üniversite olarak, Türkiye birinciliğini elde etti. Yine devlet üniversiteleri içinde var olan bütçesinden Ar-Ge’ye en fazla pay ayıran 2. üniversiteyiz. Uyguladığımız İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP) sayesinde öğrencilerimizin mezun olmadan önce iş deneyimi kazanmaları konusunda, diğer üniversitelere de örnek teşkil eden uygulamalarınız mevcut. Bu sistemde, firmalar ile yaptığımız protokol kapsamında öğrencilerimiz şirketlerde çalışıyorlar. Bu sayede Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından zorunlu yaz stajlarına ek olarak, en az bir dönem boyunca öğrenciler sahada yani sanayideki bir firmada çalışıyorlar. Bir diğer anlatımla, yerinde eğitim almalarını sağlıyoruz. Bu uygulamamız öğrencilerimizin iş deneyimlerine büyük katkı sağlıyor. Üniversite olarak var olan araştırma odaklı bir yapılanmamızı pekiştirmeyi hedefliyoruz. Bu perspektiften bakıldığında yüksek lisans ve doktora öğrenci sayımızı toplam mevcudumuzun yüzde 50’sine çıkarmak üzere çaba gösteriyoruz” dedi.

  

TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş da KOBİ’leri temsil eden ve onların sesi olan bir dernek olduklarını ifade ederek, “Yüzde 60’ı otomotiv sektöründe faaliyet gösteren üye yapımız var. Amacımız üyelerimizin belli konularda bilinçlenmesini sağlamak ya da onların sorunlarını Ankara’da ilgili Bakanlıklara iletmek. TOSYÖV olarak üniversite-sanayi iş birliğine çok önem veriyoruz. Geçen yıl KOBİ’lere yönelik bir ödül töreni düzenledik. KOBİ ödüllerinde 6 kategori vardı. Bunlardan biri de üniversite-sanayi iş birliği kategorisiydi. Bu alanda en fazla iş birliği yapan şirketi ödüllendirdik. Her dönem için bir kez gerçekleştiriyoruz ödül törenimizi. Bu yıl da yapmak istiyoruz. Sizden de gerek jüri heyetimiz gerekse de değerlendirme kriterleri için destek istiyoruz. Biz sizlerle üniversite-sanayi iş birliğini artırmak, beyin fırtınası yapıp, ekipler oluşturup, projeler üretmek istiyoruz. Bunun yanı sıra KOBİ’lerde staj yapma imkânı ve stajyerlerin iş bulması anlamında da iş birliğine hazırız. Yine biz üniversitelerden akademik olarak da destek almak istiyoruz” diye konuştu.