Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) geleneksel hale getirdiği üniversite tercih günleri etkinliğini bu yıl hem çevrimiçi hem de yüz yüze olarak düzenliyor. Kovid-19 nedeniyle BTÜ Çevrimiçi Tercih Günleri adıyla web seminerleri olarak düzenlenen etkinliğin yanı sıra öğrenciler, Kampüste Tercih Günleri etkinliğinde ise pandemi tedbirleri alınan ortamlarda bölüm akademisyenleri ile bire bir yüz yüze görüşmeler yapabilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile ÖSYM takvimi güncellenerek YKS 2021 tercih tarihlerinin 20 Ağustos 2021’e kadar uzatıldığı duyurulmuştu. Bu doğrultuda tanıtım tarihlerini güncelleyen Bursa Teknik Üniversitesi, 4 Ağustos’ta başlayan BTÜ Çevrimiçi Tercih Günleri etkinliğini 18 Ağustos’a kadar sürdürüyor. Öğrencilerin tercihlerini belirleyeceği bu süreçte aday öğrenciler ve aileler BTÜ Çevrimiçi Tercih Günleri’nde bölüm akademisyenleri ile birebir görüşme fırsatı bularak; yerleşkeler, eğitim sistemi, beslenme, kültür - sanat, spor, kütüphane, laboratuvarlar, İşletmede Mesleki Eğitim Programı, öğrenci değişim programları gibi konularda detaylı bilgi edinebilecekler. BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek Kampüste Tercih Günleri’nde ise aday öğrenci ve aileleri 10-12 Ağustos tarihlerinde saat 13.00-16.00 saatleri arasında bölüm akademisyenleri ile bire bir yüz yüze görüşebilecekler.
Pandemi sürecinde uzaktan eğitimde başarılı bir dönem geçirdiklerini belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir; “Uzaktan eğitim tecrübemizle aday öğrencilerimize de yardımcı olmak üzere 4-18 Ağustos tarihleri arasında BTÜ Çevrimiçi Tanıtım Günleri programı oluşturduk. Bunun yanında dileyen aday öğrenci ve aileler 10-12 Ağustos tarihlerinde Mimar Sinan Yerleşkemizde akademisyenlerimizle birebir görüşmeler de yapabilecekler. Üniversite tercihi yapacak aday öğrencilerimiz internet sitemizde aday öğrenci sayfamıza (http://tercih.btu.edu.tr) girerek hem tercih günleri programımıza ulaşabilir hem de üniversitemiz ve bölümlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirler. Öğrenci ve ailelerimiz gerek çevrimiçi gerekse yüz yüze tercih günleri etkinliklerimizde tüm bölümlerimizin akademisyenleri ile birebir görüşerek üniversitemiz ve bölümlerimiz hakkında ilk ağızdan detaylı bilgi alabilecekler. TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı desteğinde 23 proje ile Türkiye birinciliği elde eden, bütçesinden Ar-Ge yatırımlarına ayırdığı pay ile devlet üniversiteleri arasında ikinci olan, öğrenci takımları her yıl TEKNOFEST yarışmalarında dereceler alan, sanayi işbirlikleri güçlü, genç ve dinamik bir üniversiteyiz. Uyguladığımız YÖK onaylı İşletmede Mesleki Eğitim Programımız sonucunda öğrencilerimizin mezuniyet sonrasındaki ilk ayda istihdam oranı %70’in üzerinde. Gelişmiş laboratuvarlarımızda cihaz başına 6, akademisyen başına 13 lisans öğrencisi ortalaması ile uygulama ağırlıklı ve proje bazlı bir eğitim sistemine sahibiz. Bu sene ilk kez alım yapacak Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ile Fizik Bölümlerimizin de eklenmesiyle 26 bölümde lisans öğrencisi alacağız. Nitelikli akademik kadromuz ile yeni öğrencilerimizin aramıza katılmasını bekliyoruz.” dedi.