Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve beraberindeki BTÜ heyeti, üniversite-sanayi iş birliği ve Sektörel Eğitim Programı kapsamında İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren AKIA Otomotiv’i ziyaret etti.
Üniversite-sanayi iş birliğinin ve BTÜ’nün uzun zamandır başarıyla yürüttüğü Sektörel Eğitim Programı’na yönelik gerçekleşen toplantıya BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif KARADEMİR, Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Dr. Cihan KABOĞLU, Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erdem UZUNSOY, Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Celalettin YÜCE, Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emre DEMİRCİ, Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Selçuk KARAGÖZ, BTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Proje ve Fon Kaynakları Koordinatörü Esra Oflaz, TTO Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü Semih Öztürk, AKIA HESS Genel Müdürü Remzi BAKA, Genel Müdür Yardımcıları Olcay SALİH ve Bayram Hasan YİĞİT, Firma Ürün Sorumlusu İbrahim Yönel katılım sağladı.
Rektör Karademir ve beraberindekiler, yapılan üretim aşamalarını AKIA HESS Genel Müdürü Remzi BAKA ile birlikte yerinde inceledikten sonra, özellikle Ar-Ge ve kalite kontrol süreçlerine yönelik Bursa Teknik Üniversitesi ile birlikte yürütülebilecek ortak çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulundular.
Sektörel Eğitim Programı kapsamında bir yarıyıl boyunca BTÜ öğrencilerini istihdam ettiklerini ve çok memnun kaldıklarını belirten AKIA HESS Genel Müdürü Remzi BAKA, ‘’ Firma olarak üniversite öğrencilerinin eğitim gördükleri alanda gelişim sağlamalarını ve tecrübe kazanmalarını önemsiyoruz. Bu noktada Bursa Teknik Üniversitesi tarafından uzun süredir başarıyla yürütülen Sektörel Eğitim Programı kapsamında istihdam fırsatı sunduğumuz öğrencilerimizin bu süreci başarıyla bitirmesi ve tecrübe kazanması üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri. Bu programın hayata geçirilmesinde ve başarıyla yürütülmesinde emeği geçen başta Sayın Rektörümüze ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz.’’ dedi.
Sektörel Eğitim Programı ile farklı üretim alanlarında çalışan öğrencilerin BTÜ adına övünç kaynağı olduğunu belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Üniversitemiz sahaya, üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem vermektedir. Bursa’da sanayicilerimizin karşılaştığı Ar-Ge, analiz ve kontrol süreçlerine ilişkin sorunların çözümüne bilimsel katkılar sağlamak bizim en temel önceliğimiz. Bu sorunların çözülmesi ve üretim süreçlerinde sanayicimizin önünün açılmasına yönelik projeler planlıyoruz. Bununla birlikte; Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaların, sanayicilerimizle yapılacak iş birlikleriyle ticari anlamda üretime dönüştürülmesini temin etmeye çalışıyoruz. Bunun en güzel meyvesini de Sektörel Eğitim Programı ile alıyoruz. Kısaca SEP adını verdiğimiz bu program ile öğrencilerimiz lisans hayatları devam ederken bir yarıyılı anlaşmalı olduğumuz sanayi kuruluşunda çalışarak geçiriyor. Böylece öğrencimiz tecrübe kazanırken firma da BTÜ’nün akademik bilgisinden faydalanmış oluyor.” dedi.