BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


Bilimle Sanayi Buluştu

Yayın Tarihi : 18 Aralık 2013 , Çarşamba


     BTÜ, bilimi Bursa sanayisiyle buluşturmak için başlattığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Bu çalışmalar kapsamında BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen başkanlığındaki BTÜ heyeti, Gürsu Organize Sanayi Bölgesi (GÜSAB) yönetiminin konuğu oldu.

     Daha önce  bilimi sanayiyle buluşturmak ve üniversite sanayi işbirliğini arttırmak için çok kapsamlı ve yoğun katılımlı onlarca toplantıya imza atan BTÜ yönetimi, bu toplantıların bir yenisini daha yapmak üzere GÜSAB’ı ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şule Altun ve Prof. Dr. Arif Karademir ile birlikte gittiği Gürsu Organize Sanayi Bölgesi idare binasında GÜSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Sayın, Ali Sınıksaran ve Hasan Çınar tarafından karşılandı.

     Bilimle sanayiyi buluşturma hedefiyle GÜSAB İdare Binası Seminer Salonunda düzenlenen toplantı öncesinde bir konuşma yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, üniversite sanayi işbirliğini çok önemsediklerini vurgulayarak sadece eğitim ve öğretim hizmeti veren bir yükseköğretim kurumu olmak yerine, araştırma faaliyetleriyle de adını duyuran bir üniversite olmayı hedeflediklerini söyledi. BTÜ akademisyenlerinin çalışmalarını bu eksende şekillendirdikleri aktardığı konuşmasına Prof. Dr. Ali Sürmen şöyle devam etti: “Üniversitemiz için sanayi ile işbirliği özel önem taşıyor. Sanayinin üniversiteden beklentilerini yerinde tespit edip, karşılıklı işbirliğini arttırmak için farklı sanayi örgütleriyle daha önce gerçekleştirdiğimiz toplantılardan önemli sonuçlar ortaya çıktı. Bizde, araştırma üniversitesi kimliğimizi bu sonuçların yönlendirmesi ile daha ileri boyutlara taşımak istiyoruz” dedi.

     Rektör Prof. Dr. Sürmen’in konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun söz aldı. BTÜ ile ilgili görsellerin yer aldığı slayt eşliğinde üniversitenin faaliyetleri hakkında GÜSAB üyelerine bilgi verdiği konuşmasında Prof. Dr. Altun  “Sürdürülebilir kalkınma için BTÜ ve sanayi işbirliğini arttırmaya çaba gösteriyoruz” dedi. Konuşmasında üniversite olarak sanayiye katma değeri yüksek işler gerçekleştirebilmeleri için katkı sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi. Bu hedef doğrultusunda, hali hazırda sanayi kuruluşlarına hizmet verebilecek nitelikte olan BTÜ bünyesindeki laboratuvarlara, geçtiğimiz iki yıl içerisinde yaklaşık 20 milyon Türk Lirası değerinde teçhizat alımı yaptıklarını söyleyerek “bu laboratuvarların bir adım sonrası ve aslında ileri teknoloji üretmek için gerekli olanın da doğrudan üniversite sanayi işbirliği altında araştırma merkezleri kurulmasıdır” diyerek sözlerini noktaladı.