BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


BTÜ ve BTSO Arasında Güç Birliği

Yayın Tarihi : 02 Ocak 2020 , Perşembe


BTÜ ve BTSO Arasında Güç Birliği

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesindeki Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) arasında TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Protokolü imzalandı. TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı, doktora öğrencilerine burs, firmalara ise istihdam desteği sağlayarak özel sektörde daha fazla araştırmacı çalıştırılmasını ve üniversite - sanayi işbirliğini arttırmayı amaçlıyor.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay tarafından imzalanan protokol, BUTEKOM bünyesinde ihtiyaç duyulacak uzmanlık alanları için Bursa Teknik Üniversitesi’nde doktoralı araştırmacılar yetiştirilmesini ve BUTEKOM bünyesinde istihdam edilmesini kapsıyor. Protokol imza töreninde BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aytaç Yıldız, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Uzunsoy, Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. (Bursatto) Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kaboğlu, İşletme Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Rüzgar, Genel Sekreter Yardımcısı Azam Ay, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit ve BUTEKOM Genel Müdürü Mustafa Hatipoğlu da hazır bulundular.

Rektör Karademir: "Sanayinin İhtiyaç Duyduğu Doktoralı Araştırmacılar Yetiştirmek Amacıyla Çalışıyoruz."

Protokol imza töreninde yaptığı konuşmada BTÜ’nün kendisine ayrılan bütçesine oranla Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan 2. Üniversite olmasından gurur duyduğunu ifade eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönlendirmesi ve teşviki ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiklerinin altını çizdi. BTÜ’nün Ar-Ge konusunda, kurulduğu günden bu yana yoğun çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Prof. Dr. Karademir, özellikle laboratuvar yatırımlarını firmaların Ar-Ge ihtiyaçlarına göre planladıklarını söyledi. Rektör Karademir; “Amacımız Üniversitemizin araştırma ve geliştirme yönündeki faaliyetlerinde paydaşlarımızın sayısını artırmak ve paydaşlarımızı üniversitemizin ilgili bölümleri ile eşleştirmek. Ülkemizin milli teknoloji hamlesinin görsel bir buluşma noktası haline gelen TEKNOFEST’in de akademik paydaşlarından biriyiz. Bu paydaşlığın da üniversitemizin başarılı çalışmalarının önemli bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Teorik bilginin yeterli olmayacağı bilinci ile uygulamaya aldığımız YÖK onaylı Sektörel Eğitim Programı (SEP) ile lisans öğrencilerimizi bir yarıyıl boyunca tam zamanlı olarak sanayide çalıştırıyor ve henüz okurken iş tecrübesi edinmelerini sağlıyoruz. Bu edinimlerle mezun olan öğrencilerimizin iş hayatına da güvenle girdiklerini görmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün Bursa’mızın ticaret ve sanayicilerinin merkez kuruluşu olan BTSO ile imza altına aldığımız TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı bizler için büyük önem taşıyor. Sanayinin ihtiyaç duyduğu Ar-Ge alanları için öğretim üyelerimiz ve firmaları eşleştirerek Üniversitemizin ana bilim dalları altında doktoralı araştırmacılar yetiştirmekteyiz. Nitelikli araştırmacılar yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen sanayi doktora programının, üniversite sanayi işbirliğini farklı boyutlara taşıyarak devletimizin başlattığı milli teknoloji hamlesine de katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu doğrultuda tüm paydaşlarımızla özellikle de sanayicilerimiz ile beraber, çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Burkay: "BTÜ Gibi Ürettiklerini Toplumla Paylaşan Bir Üniversite İle Her Alanda İş Birliğine Devam Edeceğiz"

BTÜ ve BUTEKOM arasında imzalan protokolün iki kurum arasında sinerji oluşturacağını belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, akademik çalışmalar ile desteklenen BUTEKOM’un daha güçlü olacağını söyledi. BTSO olarak, BTÜ ile çeşitli alanlarda ortak çalışmalar sürdürdüklerinin altını çizen Burkay, yeni bir alanda daha işbirliği oluşturmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. BTÜ ve BTSO arasında yapılmış olan tüm işbirlikleri gibi bu gün imzaladığımız protokolle başladığımız TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı ile ilgili iş ve işlemlerin bütün paydaşlar tarafından sahiplenileceğine ve özen gösterileceğine inancının tam olduğunu söyledi. Burkay “İmzaladığımız protokol ile Bursada gerçekleştirilecek Ar-Ge çalışmalarının artmasını hedefliyoruz. Akademisyenlerimizin ürettikleri fikirler biz sanayiciler için çok önemli, onların değerlendirmeleri ve yönlendirmeleri ile hareket edilmesi ekonomimize de büyük katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.