Öğrenci Dostu BTÜ
Önceki yıllarda vize ve final dönemlerinde öğrencilerin verimli ders çalışabilmeleri için kütüphanesini 24 saat açık tutan ve sabahları öğrencilere çorba ve kahvaltı ikram eden Bursa Teknik Üniversitesi, 2019 yılı vize döneminde öğrenci dostu yeni bir sistemi daha uygulamaya aldı. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı organizasyonu ile üniversite personeli ve ailelerinin getirdiği pasta, börek, kurabiye, kek gibi ev yapımı gıda ürünleri gece saat 22.00’de kütüphanede ders çalışan öğrencilere çay eşliğinde ikram ediliyor.
Sınav dönemlerinde sabahlayarak ders çalışan öğrencilerin kendilerini rahat hissetmeleri için böyle bir uygulamaya gittiklerini belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mücahit Karacif; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere verdiği önem doğrultusunda; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarına ilave olarak biz de üniversitemiz öğrencilerine yönelik kolaylaştırıcı bir uygulama yapmak istedik. Gerek ailelerinden uzakta okuyan öğrencilerimize sıcak bir çalışma ortamı sunabilmek gerekse üniversite personeli ve öğrenciler arasında bir sinerji oluşturabilmek için bu uygulamamızı devreye aldık. Kütüphanemizde çalışmaya devam eden öğrencilerimize gece saat onda personel ve ailelerinden temin ettiğimiz ev yapımı ürünler ikram ediyoruz. Sabahları da çorba ve simit ikramımız oluyor. Öğrencilerimizin olumlu geri dönüşlerinden de oldukça mutluyuz.” şeklinde konuştu.
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Görkalp Ünal; “Kütüphaneyi aktif olarak kullanıyorum cumartesi gününden beri vizelere hazırlanıyorum. Personel aileleri tarafından getirilen pasta, börek, kurabiye gibi ikramlar bizim için motivasyon oluyor, molalarımızda sıcak bir ortam oluşuyor. Sabahları da kahvaltı olarak çorba dağıtılması çok güzel.” diyerek memnuniyetini belirtti. Kimya mühendisliği birinci sınıf öğrencisi kerem Gökçe ise uygulamanın kendisini sevindirdiğini belirterek “Akşamları kek, börek, çay gibi ikramlar ve sabahları çorba ve simit dağıtımı yoğun çalışma ortamımızda bizlere kolaylık sağlıyor, üniversite yönetimi ve personele teşekkür ediyorum.” dedi.