BTÜ’den Yeni İşbirlikleri
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Kardemir, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akademik Platform Başkanı Prof. Dr. Naci Çağlar ve öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Arslan’ı makamında kabul etti.
BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Öğüt, Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Murat Ertaş’ın da hazır bulunduğu rektörlük makamındaki ziyarette üniversitelerin gelişim süreçleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret kapsamında rektörlük toplantı salonunda iki ayrı protokol imza altına alındı. BTÜ ve SUBÜ arasında imzalanan protokol ile her iki üniversitenin öğretim elemanları ve öğrencileri arasında bilimsel çalışmalar, eğitim-öğretim sosyal ve kültürel alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirlikleri yapılması amaçlanıyor. İmzalanan diğer protokol ise Kasım 2019’da Harran’da düzenlenecek 7. Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu’nun (ISITES 2019) Harran Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Akademik Platform işbirliği ile gerçekleştirilmesine yönelik olarak paydaşların sorumluluk alanlarını belirliyor.
Ziyaret kapsamında SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, BTÜ bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Teknoloji Transfer Ofisi’nde (BURSATTO) incelemelerde bulundu. Burada gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, BURSATTO Müdürü Doç. Dr. Nadir Yıldırım, Lif ve Polimer Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Yunus Gümüş ve BTÜ akademisyenleri de iştirak etti.
Teknoloji transfer ofisleri ve teknoparkların çalışma koşulları ve geleceği hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıda BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir; teknoloji transfer ofislerinin sanayiyi fişekleyen merkezler haline getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Teknoloji üretimi ve transferinin bu birimler vasıtası ile hem üniversite hem de sanayi için kolaylıkla ve profesyonelce gerçekleştirilmesinin mümkün olacağı belirtilirken gerek akademisyenlerin gerekse sanayi temsilcilerinin teknoloji transfer ofisleri tarafından gerçekleştirilen süreç yönetimi yardımıyla daha etkin işbirlikleri kurabileceği ve bu sayede Ar-Ge çalışmalarından daha verimli sonuçlar alınabileceği, geleceğe yönelik düşünen ve teknoloji transferini önemseyen üniversitelerin bu konuya ağırlık vermesinin kaçınılmaz olduğu üzerinde görüş birliğine varıldı.