Rektörümüz Prof. Dr. Ali Sürmen ile Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şule Altun ve Prof. Dr. Arif Karademir, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Ziyaretteki konuşmasında BTSO’nun çok köklü ve güçlü bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Rektör Sürmen, bir teknik üniversite olarak, sanayinin kendileri için ne kadar önemli olduğunu, göreve geldikleri ilk günden bu güne kadar geçen zaman zarfında ortaya koyduklarını hatırlattı. Sürmen, toplumun ve sanayinin beklentilerine bakıldığında, BTÜ’nün Bursa için önemli bir yerde olduğunu söyledi.
SİZ İSTEYİN, BİZ YOK DİYELİM
Prof. Dr. Ali Sürmen, “2,5 yıllık mazimiz boyunca hiçbir zaman öğrenci sayısı gibi konularla gündeme gelmedik. Biz ne istediğimizi bilerek, emin adımlar atarak yürüyoruz. Bu emin adımları atarken, hedeflerimize daha güçlü varacağımızı biliyoruz. Özellikle beraber kurulduğumuz üniversitelere baktığımızda, aralarında en kararlı ve bilinçli büyüyen üniversitelerin başında geliyoruz” diye konuştu.
“Sanayiden, sanayiciden beklentilerimiz çok büyük” diyen Rektör Sürmen şöyle devam etti:
“Sanayicilerimize ‘Lütfen bizden bir şey isteyin’ diyoruz. Her sanayici bizden bir şey istese, biz dünya kadar iş yapmış oluruz. Siz yeter ki bize gelin, yapamayacağımız bir şey ise biz size yok diyelim. Altından kalkamayacağımız işler için bu yok cevabı, gelişmekte olan bir üniversite için çok önemli bir cevaptır. Neden? Yapamayacağımız bir şeyi keşfetmiş oluruz. Demek ki böyle bir şeye ihtiyaç var ve biz bunun ön çalışmalarını yaparak kendimizi o yönde geliştirme fırsatı yakalarız.
KONSEY YAPILANMASI GELİYOR
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, BTÜ’nün Bursa sanayisine önemli hizmetler vereceğine inandığını belirtti. Burkay, “Yıllarca teknik üniversitesi ihtiyacımızı dillendirdik. En sonunda sanayinin, üretimin başkenti dediğimiz Bursa, BTÜ ile buna kavuştu. Mühendislik anlamında Bursa’da ciddi bir beklenti söz konusu. BTÜ, bu beklentileri üstlendiği misyon çerçevesinde giderecektir. Bu yolda oda olarak biz her zaman yanınızdayız” dedi.
Yeni dönemde BTSO’da farklı bir yapılanmanın olacağını, bunun “Konsey Yapılanması” olduğunu dile getiren Burkay, konsey yapılanması hakkında şu açıklamalarda bulundu:
“BTSO çatısı altında 16 tane konsey oluşturuyoruz. Bu konseyler yakın zamanda çalışmaya başlıyor. Her konseyde akademisyenlerimiz de olacak. Bu konsey yapılaşmasıyla, sizlerin de üzerinde önemle durduğu üniversite-sanayi işbirliği için doğal bir ortam oluşturmuş oluyoruz. Kısacası bütün paydaşları bir araya getirdiğimiz bir konsey yapısı olacak. Bu konseyin yüzde 65’i BTSO Meclisi içinden, yüzde 35’i de meclis dışından oluşacak. Bu konseylerde, meclis dışından işadamı da akademisyen de bürokrat da olacak. İşadamı, kendi meselesini tartışmaya başladığı zaman karşısında akademisyen de olacak bürokrat da. BTSO bir uzmanlık merkezi olacak. Akademik çevrelerden ve özel sektörden nitelikli ekiplerle uzmanlık merkezini çalıştıracağız. Sanayiciler arasında bir konu geçtiği zaman, burası o konu hakkında sadece fikir sahibi olmakla kalmayıp, yol gösterici ve çözüm üretici merci olacak. Bu yeni oluşumda ve yeni dönemde sizlerin desteğinize çok ihtiyacımız var.”