BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


TÜBİTAK Proje Destekleri Bilgilendirme Semineri

Yayın Tarihi : 21 Şubat 2018 , Çarşamba


TÜBİTAK Proje Destekleri Bilgilendirme Semineri

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından “TÜBİTAK Öğrenci Projeleri Destekleme Programı” bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı hakkında öğrencilere bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sunum öncesi konuşma yapan Bursa TTO Müdürü Prof. Dr. Şule Altun Kurtoğlu, “Yakın dönemde TÜBİTAK desteğiyle kurulmuş olan BTÜ bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi teknolojiyi sanayiye aktaran bir ara yüz görevi görmekte. Dolayısıyla BTÜ’nün proje kapasitesini geliştirmek üzere bugünkü eğitimi hazırladık. Bu seminerden sonra proje yazmak isteyen öğrencilerimiz 16 Mart’a kadar ilgili hocaları danışmanlığında TTO’ya başvurabilir, proje değerlendirmelerinin yapılmasının ardından da Eylül ayında TÜBİTAK’a başvurabilirler. Seminer esnasında aklınızda var olan projelerle ilgili mutlaka hocalarımızla görüşün. Bu sürecin hem araştırma yöntemlerini öğrenmeniz hem de mezuniyetiniz sonrasına katkı sağlaması açısından faydalı olacağını umuyoruz.” diye konuştu.

Bilgilendirme seminerini gerçekleştiren Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Ayşe Kalemtaş, “İstiyoruz ki öğrenciler sadece derse girip çıkma rutininde kalmayıp proje geliştirsin, sektöre girdiklerinde başarılı olsun. Bu nedenle öğrenciye araştırma ve proje kültürünü vermek bizim için çok önemli. Bu seminerde TÜBİTAK öğrenci projeleri desteğine yönelik genel amaçlar, kimlerin başvurabileceği, proje hazırlama aşamaları ve proje başvuru süreci gibi alt başlıklar hakkında sizlere bilgi aktarırken aynı zamanda proje yazma işinin kafanızda büyüttüğünüz gibi karmaşık ve zor bir süreç olmadığını göstermek istiyoruz. Önyargılarınız kırıldığında eminim bu sürece dahil olmak isteyeceksiniz. Yeni kurulmakla beraber dinamik akademik kadroya sahip, sanayinin içinde yer alan, firmalarla birebir bağlantılı bir üniversitedesiniz. Bu avantajı kullanmanız sektörün tercih edeceği mühendisler olmanıza katkı sağlayacaktır.” dedi.