Girişimci Öğrencilere KOSGEB Sertifikası
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Girişimcilik ve Organizasyon Topluluğu tarafından düzenlenen törende “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.
Sertifika törenine BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, BTÜ Rektör Yardımcıları Nurettin Acır ve Ramazan Kurt, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Uzunsoy, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Çağlar Çakmak ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Ali Çağlar Çakmak; KOSGEB protokolü kapsamında verdikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde tüm kontenjanların dolu olduğunu belirterek girişimciliğin insanlarını sorunlarını çözmeye yönelik bir anlayış olduğunu ifade etti.
KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör konuşmasında girişimciliğin insanlığın varoluşundan itibaren söz konusu olduğunu ifade ederek günümüzde ise önemli olanın inovatif girişimci olabilmektir dedi. Uygulamalı Girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayanların KOSGEB’ten işyeri kurmak için 50.000 TL girişimcilik desteği alabildiğini belirten Güngör, “Sizlerden yenilikçi, farklı fikirler ve iş planları ile işletmenizi kurmadan önce müdürlüğümüze gelmenizi bekliyoruz. Hepinizi geleceğin başarılı girişimcileri olarak görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi. Öğrencilerin hazırladıkları iş planı dosyaları ile katıldıkları KOSGEB yarışma sonuçlarına göre üçüncülüğü Zeynep Begüm, ikinciliği Yücel Beki ve birinciliği Abdullah Erbey’in kazandığını belirten Güngör “İş fikirlerini iki yıl içinde işletme kurarak uygulamaya geçiren öğrenciler 20 bin TL’ye varan özel ödüller alabilecek.” ifadelerini kullandı.
TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir kendi girişimcilik hikâyesini aktardı. Yedi çocuklu bir ailede, 11 yaşına kadar elektrik ve susuz bir köyde büyüdüğünü, çalışma hayatına çok erken yaşta girmek zorunda kaldığını belirten Özdemir; “Küçük bir dükkân ile başladık, aldığımız riskler ile otomotiv, inşaat ve ambalaj sektörlerine ürettiğimiz inovatif ürünlerle yalıtım alanında öncü konuma ulaştık. 2012 yılında 6.200 aday arasından Türkiye’nin Kadın Girişimcisi ödülünü aldım. İnsanlar gücü olmadığı için değil hedefleri olmadığı için yol alamaz, sizler de kendinize doğru hedefler koyup çok çalışarak başarıyı yakalayabilirsiniz” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, öğrencilere girişimcilik eğitimini veren Doç. Dr. Ali Çağlar’a ve desteklerinden dolayı KOSGEB Müdürü Erkan Güngör’e teşekkür ederek sertifika almaya hak kazanan başarılı öğrencileri tebrik etti. Yaptığı sunum ile girişimci öğrencilere rol model olan Nurcan Özdemir’e de teşekkürlerini ileten Rektör Karademir; “Türkiye olarak kalkınmak ve üst düzey ülkelerle aynı seviyeye gelebilmek için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Günümüzde mesafeler kısalmış, dünya küçük bir köy haline gelmiştir. Çok daha fazla çalışmalı ve inovatif ürünlerimizi tüm dünyaya ulaştırabilmeliyiz.” sözleri ile girişimciliğin önemine vurgu yaptı.
Tören sonunda Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, KOSGEB Müdürü Erkan Güngör ve TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.