BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


Sazcılar Gruba Stratejik Ziyaret

Yayın Tarihi : 08 Şubat 2017 , Çarşamba


Sazcılar Gruba Stratejik Ziyaret

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir BTÜ Öğretim Üyelerinden oluşan heyetle Sazcılar Gruba ziyarette bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sazcılar, Yönetim Kurulu Üyesi İlker Sazcılar ve Ar - Ge Projeler Uzmanı Mahmut Yeşilyurt eşliğinde üretim tesislerini gözlemleme fırsatı bulan heyet işletmenin ürettiği ürün ve kullandığı teknikler hakkında detaylı bilgiler edindi.

Bursa, Sakarya ve Adapazarı bölgelerinde 4 ana üretim tesisinde 700’ün üzerinde çalışanla üretime devam ettiklerini aktaran Sazcılar Yönetim Kurulu Üyesi İlker Sazcılar, “Sazcılar Grup olarak raylı sistemler, otomotiv, iş makinaları vb. sektörlere yönelik yatırımlarımız mevcut. Türkiye’de raylı sistemler alanında geliştirdiğimiz özel bir yapıştırma işlemimiz var. Hassas ve yoğun el emeği içeren bir işlem bu. Bu alanda Türkiye’de ilk ve tek olan DIN 6701 - 2 Yapıştırma Sertifikasına sahibiz. Bunun haricinde özellikle raylı sistemler alanında yaptığımız Ar-Ge çalışmaları ve geliştirdiğimiz projelerle 2009’da IRIS belgesini almaya hak kazanan ilk Türk firması olarak Uluslararası Demiryolları Endüstrisi Standartlarında üretim yaptığımızı  kanıtlamış bulunmaktayız. Dünyanın herhangi bir yerinde bindiğiniz bir metro ya da raylı sistem aracında Sazcılar’a ait parçalar bulunduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bunun dışında Fiberglass Parça İmalatı, Fiberglass Kalıp İmalatı, Alüminyum Kalıp İmalatı, CNC Model İşleme ürünleri vb. birçok alanda sektörde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Oluşturduğumuz çözümler ve farklı alanlarda edindiğimiz uluslararası geçerliliğe sahip olan belgeler sayesinde güçlü referanslarla yolumuza devam etmekte ve yurt içi ve yurt dışı olmak üzere önem arz eden birçok projeyi başarıyla yürütmekteyiz.” diye konuştu. BTÜ heyetinin yapmış olduğu ziyaretin kendileri için çok olumlu olduğunu ifade eden İlker Sazcılar, kaynak niteliğindeki üniversitelerin bilgi potansiyelinden yararlanmanın ve karşılıklı olarak araştırma ve ileri teknikler geliştirmenin her iki taraf için de yararlı olacağını, bu anlamda üniversite ve öğrencilerin geliştireceği projelere destek olmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Genç bir üniversite olarak köklü üniversitelerin yer aldığı platformlarda sağlam bir şekilde yer almak ve sahip olduğu bilim-teknik potansiyelini kanıtlamak adına alanında uzman sanayi devlerinin desteğinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karademir, ihtiyaçları doğrultusunda sanayinin kendilerini yönlendirmesinin problem tespiti açısından önemli olduğunu ve üniversite olarak bu alanlara yönelik çalışmalar yürüterek çözüm üretmenin temel hedefleri olduğunu belirtti.