BTÜ - İMSİAD Arasında İşbirliği Protokolü
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.
Protokol ile BTÜ’de öğrenim görmekte olan belirli sayıdaki lisans ve lisansüstü öğrencilerin ortak işbirliği projelerinde görev alma, İMSİAD üye işyerlerinde çeşitli tez uygulama ve araştırmalarına katılma, teknik gezi ve staj imkânlarından faydalanma gibi olanaklarla donanımlı mezunların yetişmesi hedefleniyor. Anlaşmayla İMSİAD da ihtiyaç duyduğu bir uzmanlık alanı ile ilgili olarak BTÜ öğretim üye ve yardımcılarından eğitim, danışmanlık ve laboratuvar hizmetleri satın alabilecek.
BTÜ ile gelişen işbirliği ortamından duydukları memnuniyeti dile getiren İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, “Sektörümüz ve ülkemiz adına en büyük zenginliğimiz olan öğrencilerimizi yetiştiriyorsunuz. Mezuniyet sonrası sektöre adım atan bu öğrencilerimizin ne kadar dolu ve donanımlı olduğu bizim için çok çok önemli. Maalesef pisagor bağıntısını bilmeyen mühendisler bile var. Uygulamayı bilmeden proje yapan mimarlar var. Bu noktada ne kadar el ele verip birlikte çalışırsak bu eksikleri o kadar hızlı kapatabiliriz. Piyasa tecrübemizi öğrencilerimize aktarmak bizim en büyük önceliğimiz.” diye konuştu.
Sektördeki gelişmelerin takibinin önemine değinen İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Evke, “İnşaat sektöründeki gelişmeleri oluşturduğumuz komisyonlar vasıtasıyla üniversitelere aktarmaya gayret ediyoruz. Protokol yapıp kenara çekilmek yerine işimizi sahiplenerek güzel işler çıkarmak istiyoruz. Bünyemizdeki müteahhitlerin tecrübelerini belirlediğimiz gün ve saatlerde sunumlar yaparak öğrencilerle paylaşıyoruz. Staj ve burs imkânları sağlıyoruz. Şuana kadar 400’e yakın öğrenciye bünyemizde bulunan firmalarda staj imkânı sağladık.” dedi.
Üniversitelerin sanayi ve meslek kuruluşlarıyla birlikte çalışmasının gerekliliğini vurgulayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Küçük adımlarla başlayıp çalışmalarımızı geliştirerek özgün projelere imza atabiliriz. Bunun içinde sanayicilerin çok yakındığı bir meseleyi yani donanımlı eleman eksikliğini gidermemiz lazım. Biz çözüm olarak uzun dönem staj çalışması programını uyguluyoruz. Öğrencilerimiz 1 ay gibi kısa süreler yerine 5-6 ay gibi uzun bir dönem boyunca anlaşma yaptığımız firmalarda oradaki çalışma şartlarına birebir uyumlu olarak çalışıyor ve sektörü gerçek boyutuyla tanımış oluyorlar.” dedi.