Özel Öğrenciler BTÜ'de Eğitime Başladı
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmış en sinsi, programlı ve hain darbe girişimi sonrası milletimiz ve ülkemiz hızla yaralarını sarmaya, normal hayata geçmeye, daha büyük bir birlik ve azimle hedeflerine yol almaya başlamıştır. İkinci kurtuluş savaşı olarak ta nitelendirilen bu sinsi ve vahşi başkaldırıya gösterilen kahramanca direniş sonunda, hain FETO-PDY terör örgütü üyelerini ve kuklalarını devletimiz bütün kurumlarından titizlikle ve azimle temizleme sürecini yürütmektedir. Bu çalışmaların bir aşaması olarak 15 tane vakıf üniversitesi kapatılmıştır.
Bursa Orhangazi Üniversitesi de (BOÜ), 667 nolu KHK kapsamında kapatılan vakıf üniversitelerinden birisidir. Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ise BOU ve diğer kapatılan vakıf üniversitesi öğrencilerinden Bursa’da okumak isteyen öğrencilerin “özel öğrenci” olarak başvuracakları “koordinatör üniversite” olarak YÖK tarafından görevlendirilmiştir. Aynı zamanda BOÜ kampüsü, fiziki mekana son derece ihtiyaç duyan BTÜ’ye tahsis edilmiştir. BTÜ, BOÜ kampüsüne taşınma, sistemleri devreye alma, kampüsü tüm detayları ile kullanılır duruma getirme konusunda ve özellikle öğrencilerle ilgili bütün evrak, belge ve müfredatları problemsiz çözme konusunda örnek gösterilecek kadar son derece titiz, hızlı ve en az problemle çalışmıştır.
Bilindiği gibi ÖSYM kapatılan vakıf üniversitesi öğrencilerine kayıtlı oldukları aynı bölüm olmak üzere 24 tercih hakkı vermiştir. Bu şekilde yerleşen BOÜ ve diğer kapatılan vakıf üniversitesi öğrencilerden Bursa’da okumak isteyenlere ise “özel öğrencilik” hakkı verilmiş ve bu konuda BTÜ Bursa’da “koordinatör üniversite” olarak, başvuruları almış, bütün süreci titizlikle sevk ve idare etmiştir. “Öğrencilerin yerleştirilmeleri, intibakları ve müfredatlarının problemsiz sürdürülmesi konusunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin Acır ve eğitimden sorumlu rektör danışmanımız Doç. Dr. Turan Sönmez başkanlığında bütün idari ve akademik birim personellerimiz son derece özverili şekilde çalışmışlardır. Kapatılan vakıf üniversitelerinden bize başvuran öğrencilerimizin hiçbir şekilde zarar görmemesi ve mevcut BTÜ öğrencilerimizin de olumsuz etkilenmemesi için imkanlar dahilinde ne gerekiyorsa yapılmıştır. Bütün arkadaşlarıma içten teşekkür ederim.” diyen BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, yapılan çalışmalar sonunda BTÜ’de toplamda 20 bölüm/programa önlisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere 729 özel öğrenci kabul edildiğini ifade etmiştir. Uludağ Üniversitesi ile yapılan koordinasyon sonunda Uludağ Üniversitesi programlarına da özel öğrenci olarak 607 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Aynı süreç kapsamında BTÜ’ye ayrıca 85 yabancı uyruklu öğrencide kayıt yaptırmıştır.
BTÜ yönetimi çok sayıda değerli basın temsilcisinin katıldığı bir basın toplantısı organize etmiş ve süreç hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapmıştır. Aynı zamanda özel öğrencilerle de bir toplantı yapılarak, gelinen nokta ve sürecin nasıl yürütüleceği detaylı olarak paylaşılmıştır.
Bursa Teknik Üniversitesi genç bir eğitim ve araştırma kurumu olarak, malum darbe girişimi sonrası süreçte de üzerine düşen görevleri bütün personeli ile en güzel şekilde yapmaktadır. Öncelikle Bursa’nın ve ülkemizin seçkin üniversiteleri arasına girmek için azimle çalışmalarını sürdürecektir.