BTÜ ve Durmazlar Makine Arasında İşbirliği Adımı
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Rektör Prof. Dr. Arif Karademir’in ev sahipliğindeki işbirliği geliştirme toplantısında Durmazlar Makine yönetim ekibinden Genel Müdür Ahmet Civan, Ar-Ge Direktörü Hüseyin Bülbül, Mekatronik Müdürü Kemal İleri ve Raylı Sistemler Koordinatörü Taha Aydın’ı ağırladı. Kurumlar arasında ortak çalışmalar yürütülmesini amaçlayan toplantıda BTÜ heyeti olarak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Acır, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Murat Ertaş, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Kanber, Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Uzunsoy ile birlikte BTÜ’nün makine sanayiine yönelik proje çalışmaları yürüten öğretim üyeleri de hazır bulundular.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BTÜ ve Durmazlar arasında geliştirilebilecek işbirliklerinin büyük ölçekte Bursa sanayisi için de faydalı olacağını vurgulayarak verimli bir toplantı olması temennisini dile getirdi. İşbirliği toplantısı, BTÜ - Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz’in üniversitenin akademik birimleri, laboratuvar olanakları ve öğretim üyelerinin bilimsel projeleri hakkında bilgi veren sunumuyla başladı.
Durmazlar Makine Genel Müdürü Ahmet Civan hali hazırda farklı birkaç üniversite ile çalıştıklarını ifade ederek “Teknik bir üniversite ile çalışmak bizim için çok verimli olacak diye düşünüyoruz. Bu açıdan Bursa Teknik Üniversitesi ile ortak projeler yürütmek isteriz. Akademisyenlerin Ar-Ge anlamında bize destek olmaları ve yeni fikirlerle bize ışık tutmaları tıkandığımız noktaları aşmamız için faydalı olacaktır. Türkiye’deki cari açığı olumsuz etkileyen ithalata dayalı duruma karşı devletimizin tüm sektörlerde Güney Kore kalkınma modeline benzer ulusal firmaları destekleyen bir uygulaması var. Raylı sistemler de desteklenen bu sektörlerden biri. Ülkemizde hızlı tren, metro ve tramvay açığımız var. Bu alanlarda mevcut açıkları gidermek için üniversitede üretilen bilgi birikimini kullanmak çok önemli. Ar-Ge merkezimizde bilişim teknolojilerinin endüstriyle bir araya getirildiği akıllı makineleşme, endüstri 4.0 sistemi üzerine yoğunlaşmış durumdayız. Bu sistemle ilgili daha çok bilgi alışverişine, akademik ve teknik desteğe ihtiyaç var. Durma Akademi faaliyetlerinde de Üniversitenizin Sürekli Eğitim Merkezi ile işbirliği yapabiliriz. BTÜ ile her alanda ortak çalışmalar yürütmek arzusundayız.” dedi. Yürüttükleri çeşitli projeler hakkında bilgiler aktaran Civan ayrıca bu projelerle ilgili çalışmaları bulunan akademisyenlerle birebir görüşmelerine ortam hazırlayan bu toplantı sebebiyle üniversite yönetimi ve katılımcı akademisyenlere teşekkürlerini iletti.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Ahmet Civan ve Durmazlar Makine yönetim ekibine teşekkür ederek, “İşbirliğine ilk adımı attığımız bu toplantı sonrasında her iki kurumun ilgili birimlerinin ortak çalışmalar yapmak üzere en kısa sürede bir araya gelmesini sağlayarak Bursa sanayisine destek olmaya devam edeceğiz. Yapacağımız ortak çalışmalarla farklı ve yenilikçi bir üniversite olduğumuzu gösterebileceğimiz için de mutluluk duyuyoruz.” sözleri ile görüşlerini dile getirdi.