BTÜ Yetim Dayanışma Günleri
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Kültürel Etkileşim Topluluğu tarafından düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Yıldırım Yerleşkesi konferans salonunda İHH Bursa temsilcileri tarafından öğrencilere yönelik yetim projesi ile ilgili tanıtım sunumu gerçekleştirildi.
Sunumu gerçekleştiren İHH Bursa Yetim Birimi Başkanı İdris Şimşek, İHH olarak vatandaşların duyarlılıkları sayesinde yurt içinde 12 bin, yurt dışında 63 bin olmak üzere toplam 85 bin yetimin hamiliğini üstlendiklerini kaydetti.
“Afrikalı çocuklara IQ testi”
Dünya’da Hristiyan bir misyoner kuruluşun tek başına 4,3 milyon yetime baktığını vurgulayan İdris Şimşek, “Söz konusu kuruluşlar özellikle Afrika kıtasında çok faal çalışıyorlar. Burada Müslüman çocukları IQ testine tutup, zekâ durumlarına göre sınıflandırarak, kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyorlar. Öyle ki 1900’lü yılların başında Afrika’da Hristiyan nüfus %7 iken misyoner faaliyetler sonrasında bu rakam bugün %55’lere kadar yükselmiş durumda” dedi.
“Aylık sponsorluk bedeli 100 TL”
Kız çocuklarının evlenene kadar, erkek çocuklarının ise üniversiteden mezun olup iş hayatına atılan kadar bakılmaya devam ettiğini ifade eden Şimşek, bir yetimin aylık sponsorluk bedelinin 100 TL olduğunu söyledi.
“Bursa’da 300 yetime bakılıyor”
Dünyanın farklı coğrafyalarında 140 ülkede faal olarak birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Şimşek, Bursa’da 300 toplamda ise 4 bin 500 yetimin bakımını üstlendiklerini de dile getirdi.
Şimşek’in ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, duyarlılıklarından ötürü öğrencilere teşekkür etti.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise birlik oluşturarak öğrenciler ve personel içerisinde yetim bakımını üstlenme sorumluluğu oluşturmak, bakımını üstlendikleri yetim sayısını arttırmak ve başka projelere imza atmak adına kapsamlı bir çalışmayı üniversite de başlatacaklarını duyurdu. Dünyanın seyrindeki kötü gidişin insanlığı her geçen gün öldürdüğünü ve yetim üreten bir sistem haline geldiğini belirten Karademir, bu bataklık kuruyana kadar hepimizin üzerinde ciddi bir sorumluluğun olduğunu ifade etti. BTÜ öğrencilerinden BURGEV’in desteklediği öğrencileri temsilen Kültürel Etkileşim topluluğu başkanı Beyza Ülker, üniversitede arkadaşlarıyla birlikte bir yetimin bakımını üstlenme hareketinin yolunu açtıklarını ve aynı duyarlılıkla bu sayının artacağını umut ettiğini belirtti. Topluluk danışmanı Okt. Hasan Hüseyin Şahin ise Rektörden başlayarak akademi yolunun en başındaki öğrencilere kadar herkesin insani değerlere öncelik verdiği bir üniversitede çalışmaktan gurur duyduğunu beyan etti.