BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


DOSABSİAD ve BTÜ İşbirliğine Gidecek

Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2013 , Cuma


Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (DOSABSİAD) Bursa Teknik Üniversitesi’ne (BTÜ) üniversite sanayi işbirliği alanında açık çek.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şule Altun ve Prof. Dr. Arif Karademir, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tezyaparlar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya geldi.

DOSABSİAD Dernek Merkezi’ndeki ziyarette konuşan Orhan Tezyaparlar, üniversite sanayi işbirliğinde somut adımların atılması zamanının geldiğine dikkat çekti. Tezyaparlar, işbirliği için DOSABSİAD olarak ellerinden gelen desteği ve gerekli altyapıyı sağlama adına ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını beyan etti.

Özellikle tekstil ağırlıklı bir sanayi bölgesi olan DOSAB’ın sanayicileri olarak, BTÜ’nün tekstil anlamındaki akademik kadrolarından yararlanılması gerektiğine vurgu yapan Tezyaparlar, otomotiv sektörünün geçmiş yıllarda Ar-Ge konusunda sağladığı bu faydalanmanın tekstilde de sağlanabileceğini söyledi.

Üniversite-Sanayi işbirliğinin bir kültür olduğun altını çizen Tezyaparlar, bu kültürün Türkiye ve Bursa’da daha yeni yeni yerleşmeye başladığını dile getirdi. DOSABSİAD olarak eğitime ve öğretime verdikleri desteklerden bahseden Orhan Tezyaparlar, geçen yıl 275 öğrenciye burs verdiklerini ve bu rakamı önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde 300’e çıkarmayı arzu ettiklerini ifade etti.

BİZ VERİCİ TARAFIZ

Üniversitenin kuruluş aşamasından bu yana DOSABSİAD’ın desteğini esirgemediğini belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ise gerek geçmiş yönetimlere gerekse de yeni yönetime desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Rektör Sürmen, “BTÜ’deki akademisyenler olarak üniversitede ders de vermeliyiz fakat bizim daha çok sanayiye ve sanayiciye katkı sağlamamız gerekiyor. Üniversitede ders veren olmakla birlikte sanayiye proje üreten akademik kadrolara ihtiyaç var. Biz sanayicilerden beklentisi olan kurum değiliz. Aksine biz sanayiciye ne verebilir ne katabiliriz diye çabalıyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri arama toplantılarının sonuçlarını açıkladıklarını hatırlatan Prof. Dr. Sürmen, bu arama toplantılarından çıkan sonuçlardan yola çıkarak sanayicilerle ortak komisyonlar oluşturacaklarını ve üniversite-sanayi işbirliğinin vücut bulmasını sağlayacaklarını kaydetti.

BTÜ kampüsünün kurulacağı yerin Kestel olarak kesinleşmesinin ardından çalışmalarına hız verdiklerini belirten Sürmen, inşaata en kısa sürede başlamak istediklerini de söyledi.