Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Kasım ayı Fikir Bahçesi Konferansına Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi konuk oldu. 1 Kasım 2012 Perşembe günü saat 09.30 da düzenlenen konferansa BTÜ Orman Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ramazan Kurt, Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Murat Ertaş, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arif Karademir, Orman Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Asko Tapio Lehtijarvi, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Mühendisler, Bölge ve İşletme Müdürlüğünde çalışan personel katıldı.
Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, BTÜ Orman Fakültesi ile birlikte çalışmaktan duyduğu heyecanı ifade ederek başladığı açılış konuşmasında kişilerin kendilerini yenilemelerinin önemini vurguladı. Bölge Müdür Coşkun; “mesleğimizde ileri gidemiyor, zamanın gerisinde kalıyorsak; cahiliz demektir. Bu cehaletin tek çaresi; kendimizi geliştirmektir. Bu yüzden üniversitelerle, orman fakülteleri ile araştırma enstitüleri ile birlikte çalışmak istiyoruz” dedi.
BTÜ Orman Fakültesi Dekan Vekili Ramazan Kurt; gösterilen ilgiden ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında; Üniversite – Kamu – Sanayi işbirliğini bir sacayağına benzetti. Ormanlarımızın; sağlıklı, sürdürülebilir, sosyal olarak adil ve müreffeh bir toplumun en önemli bileşenlerinden birisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kurt, eğitim, bilimsel araştırma ve uygulama yoluyla doğal kaynakların sürdürülebilir olarak kullanılmasını sağlayarak değerini arttırmayı ve ülkemizin refah seviyesinin arttırılmasına katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. Başarılarının ölçütünün, eğitim, araştırma, uygulama, bilgi /teknoloji transferi ve bilimsel entegrasyona yaptıkları katkıyla ölçülebildiğinin bilincinde olduklarını belirterek, orman teşkilatı ve diğer paydaşlarla ile işbirliği içinde araştırma ve uygulamada ortaya çıkan sorunlara çözümler sunmak istediklerini söyledi.
Doç. Dr. Arif Karademir, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesinde iken üzerinde çalıştığı bir KOSGEB projesi olan “Kızılçam’dan Kapalı Yöntemle Reçine Elde Edilmesi” konusunu anlattı. Projenin KOSGEB desteğini aldığını, 9 aydan beri yürütüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Arif Karademir, ülkemizde mevcut kızılçam ormanları olmasına rağmen sanayide birçok alanda kullanılan reçinenin ithal olarak alındığını söyledi.
Toplantı sonrasında, işbirliği yapılabilecek birçok alan olduğu konusunda hemfikir olan taraflar; uygulama ormanı oluşturulması için çalışmaların yapılmasına, birlikte yapılacak çalışmaları bir takvime bağlama için bir sözleşme protokol yapılmasına karar verdiler.