Ön yükleyici logo


Haber fotoğrafı
Yazı Fontu

Bursa Sanayide Türkiye’nin Üretim Üssü Konumundadır

Bursa Teknik Üniversitesi(BTÜ) Yönetim Kurulu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi (BTSO OSB) yönetim kurulunu ağırladı.  Üniversite-sanayi buluşmasında sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Bursa teknoloji üretmelidir

Araştırma Üniversitesi olma hedefinde hızla ilerleyen BTÜ, Bursa’nın sanayicileriyle bir araya geldi. Sanayicinin sorunlarını dinleyen BTÜ Rektörü Ali Sürmen, Türkiye’nin önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olma hedefi ile yola çıkan BTÜ’nün endüstri sektörünün içinde olması gerektiğini söyledi. Sürmen, “Biz araştırma yapmak için endüstriyle iç içe olmalıyız.  Bursa sanayide Türkiye’nin üretim üssü konumundadır. Hedefimiz tekstil ve otomotiv alanında bir tekstil enstitüsü kurmaktır. Türkiye’nin gelişmesi için teknoloji üretmesi gerekir” dedi.

Rektör Ali Sürmen, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında olmayı amaçlayan Türkiye’de AR-Ge çalışmalarının hızlandırılması ve teknoloji üretilmesi gerekliliğinin üzerine vurgu yaptı. Bursa’nın kendi otomobilini kendisinin üretebilecek potansiyele ve sahip olduğunu belirten Sürmen, gelişmek için Bursa’nın AR—GE çalışmalarına ağırlık vermesi gerektiğini savundu.  

Sanayicinin sorunları araştırılmalı

BTSO OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur ise “BTÜ’nin misyonu, hem sanayici hem de üniversitenin gelişmesinde katkı sağlayacak doğru bir misyondur. Sanayici AR-GE çalışmalarına ağırlık vermeli, yerli marka üretmelidir. Sanayici nitelikli iş gücü konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Ancak bu noktada sanayicinin sorunları kapsamlı olarak araştırılmalı, Türkiye’nin üretim üssü konumundaki Bursa daha da gelişmesi için çalışılmalıdır” şeklinde konuştu.

Ülkelerin kalkınması ve gelişmesinde için araştırmacı ve nitelikli insanların önemli rol oynadığını ifade eden Ali Uğur, üniversitenin Bursa’nın doğusunda kurulmasının fayda sağlamasını umduğunu söyledi. 



Okunma sayısı: 2385