Ön yükleyici logo

HABER FOTOĞRAFLARI

Haber fotoğrafı
Yazı Fontu

Endüstri Mühendisliği Öğrencilerine Yazılım Desteği

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Birleşik Yazılım Hizmetleri arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin kullanımı için 25 kullanıcı lisanslı DinamoERP+ ve 1 kullanıcı lisanslı Dinamo APS+ bağışlandı.


Mimar Sinan Yerleşkesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve Birleşik Yazılım Hizmetleri Yönetici Ortağı Erdost Onur Berktaş tarafından imzalandı. Protokol ile 25 kullanıcı lisanslı DinamoERP+ ve 1 kullanıcı lisanslı Dinamo APS+ iş sıralama ve çizelgeleme yazılımı BTÜ’ye bağışlandı. Endüstri mühendislerinin sektörde yaygın olarak kullandığı program, BTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Üretim Planlama ve Kontrol, Çizelgeleme, Yalın Üretim, Endüstri Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları, Kurumsal Kaynak Planlama gibi dersler kapsamında öğretilecek. Dünyada kabul görmüş standartlara uygun olarak tasarlanan bu programlar sayesinde öğrencilerin sektörde bir adım öne çıkmaları hedefleniyor.


Sektörün Gerekliliklerine Göre Güncellenen Müfredat

Protokol imza töreninde konuşan Rektör Çağlar, yazılımın üniversiteye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin kullanacağı lisanslı programların başarı getirmesini diledi. Müfredatı, sektörün gerekliliklerine uygun şekilde güncellediklerini ifade eden Rektör Naci Çağlar, “Sektörün aradığı donanımlar doğrultusunda tüm bölümlerimizin müfredatlarını güncel tutuyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz, sektörün kendilerinden beklediği bilgi ve birikime sahip olduğu için bir adım öne geçiyor ve istihdam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin verilerine göre mezunlarımızın yüzde 92’si 1 yıl içerisinde kendi alanlarında istihdam ediliyor. Bu oran ne kadar doğru bir yol izlediğimizi gösteriyor” dedi.


Program Sayesinde Öğrenciler Bir Adım Önde…

Birleşik Yazılım Hizmetleri Yönetici Ortağı Erdost Onur Berktaş ise DinamoPlus’ın, 1992 yılından bugüne yerli iş yazılımları ürettiğini ifade ederek, “İş yaşamındaki sorunlara ERP - Kurumsal Kaynak Planlama ve APS - İleri Planlama ve Çizelgeleme ürünleriyle profesyonel çözümler sunuyoruz. DinamoERP+ de dünyada kabul görmüş standartlara uygun olarak tasarlandı. Uzun yıllardır da Ar-Ge çalışmaları yapılan sonlu kapasite planlama, ileri planlama ve çizelgeleme sorunlarına çözüm sunan DinamoAPS+ ürünü 2022 yılında TÜBİTAK Projesi ile tamamlandı. Sektörde yaygın kullanılan bu programı öğrenecek olan BTÜ öğrencileri, bir adım öne çıkmış olacak” diye konuştu.


Protokol imza törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytaç Yıldız, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Yunus Demir ile Dr. Öğretim Üyesi İsmail Enes Parlak da katıldı.


 


 



Okunma sayısı: 540
Anahtar Kelimeler: Endüstri, Mühendis, Yazılım