Ön yükleyici logo

HABER FOTOĞRAFLARI

Haber fotoğrafı
Yazı Fontu

KOSTÜ Rektörü Elmas Üniversitelerdeki Değişim Sürecini Anlattı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenleriyle bir araya gelen Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas; eğitimde, yönetimde, araştırmada ve uluslararasılaşmada dünyadaki hızlı değişimi anlamanın ipuçlarını verdi.


KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Üniversitelerde Değişimi Yönetmek” başlıklı konferansıyla BTÜ’lü akademisyenlerle buluştu. Konferansa; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Uyanık, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve Prof. Dr. Beyhan Bayhan da katıldı. Mimar Sinan Yerleşkesi Ali Sürmen Salon’da gerçekleştirilen konferansta Rektör Elmas, değişimin üniversitelere yansıma sürecini anlattı. Dünyadaki Hızlı Değişim, Değişimin Eğitim Öğretime Etkisi, Değişimin Araştırma ve Uluslararasılaşmaya Etkisi ile Değişim Yönetimi ve Kalite başlıklarını aktaran Rektör Elmas; eğitimde, yönetimde, araştırmada ve uluslararasılaşmada dünyadaki hızlı değişimi anlamanın çok önemli olduğunu söyledi. Dünyadaki değişimin bir anda olmadığını, adım adım bugünlere gelindiğini ifade eden KOSTÜ Rektörü Muzaffer Elmas, “Yükseköğretimde artık düz bir yol yok, sürekli değişimin olduğu karmaşık bir yolda ilerliyoruz. Bu değişimin ve karmaşanın farkında olarak hareket etmemiz lazım” dedi.


Değişim Öğretimde de Yaşanıyor

Akıllı sistemler, yapay zekâ, robot ve büyük verinin yıllardır konuşulduğunu ancak özellikle 2010 yılından sonra yapay zekâda büyük bir ivme olduğunu ifade eden Rektör Elmas, bu değişimin eğitim ve öğretime de yansıdığını dile getirdi. Elmas, “Artık diplomanın öneminin yerini; farklı disiplinlerden dersler, ortak seçmeli dersler, mikrokredi, esnek kısa kurslar, öncelikli öğrenmenin tanınması gibi hususlar yer aldı. Diğer yandan artık üniversiteler yol haritası belirlerken uzun sayfalara, ayrıntılara da yer yok. Üniversiteler stratejik planını belirleyecekse en fazla bir sayfada ana politikasını oluşturmalı. Çünkü sürekli bir değişim içerisindeyiz, bu nedenle asıl olan ana politikanın belirlenmesi” ifadelerini kullandı.



Okunma sayısı: 555
Anahtar Kelimeler: Üniversite, Değişim, Yükseköğretim, Yapay Zeka, Öğretim, Eğitim