Ön yükleyici logo


Haber fotoğrafı
Yazı Fontu

Kişisel Gelişim Sohbetlerinde Kariyer Planlamasının Önemi Konuşuldu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAGEM) öncülüğünde Mesleğe Atılım Topluluğu öğrencileri katkılarıyla  “Kişisel Gelişim Sohbetleri” programı düzenlendi.

Yıldırım Yerleşkesi Kırmızı salonda iki oturum olarak gerçekleştirilen programın ilk oturumunda Profesyonel Koç Mustafa Yurdakul Kariyer Planlaması konulu semineri ile konuk olurken ikinci oturumda taklitleriyle herkesi güldüren sosyal medya fenomeni Taklitman Mehmet Dindar öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin mezun olduktan sonra ne yapacaklarıyla ilgili kaygılı bir sürece girdiğini belirten BUKAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Gürsu Tekdemir, kariyer ilerleyişinin öğrencilerin tercih ve yönelimlerine bağlı olduğunu, doğru tercihlerin de ancak bilinç ve farkındalıkla olacağını ifade etti.

Koçluk kavramının mentörlük, danışmanlık gibi kavramlarla karıştırıldığını belirten PCC Eğitmeni Mustafa Yurdakul, “Koçluk değerli bir kişinin bulunduğu noktadan daha ileri bir noktaya ulaşmasını sağlayan bir araçtır. Kişilerin bireysel veya mesleki anlamda kendilerini ve potansiyelini fark ederek daha başarılı olmasını sağlayan bir rehberlik biçimi de denebilir. Koç tavsiye veya öğüt vermez. Koç sizi dinler, yaşayıp düşündüklerinizi hayallerinizi, isteklerinizi veya isteyip de dile getiremediklerinizi sizin anlattıklarınızdan, beden dilinizden gözlemleyerek anlamaya çalışır. Tüm bu gözlemlerden yola çıkarak kişilerin daha farklı bakış açılarını edinmesine ve karar verme becerilerini geliştirmesine aracılık eder.” dedi.

Kendini keşfetmenin doğru hedefleri seçmenin anahtarı olduğunu vurgulayan Yurdakul, “Gelecekle ilgili çok zamanınız var. Bugünü iyi değerlendirmeniz olmak istediğiniz yeri belirlemeniz demek. Planınız ve hedefleriniz olmalı. Doğru meslek seçimi için de önce kendinizi, meslekleri ve piyasayı tanımalı ve kendinize uygun mesleği belirlemelisiniz. Sizi başarılı ve mutlu kılacak olan alacağınız ücretler değil doğru meslek seçimidir. Yeteneklerinizi, neleri iyi bildiğinizi, kişiliğinizi, güçlü ve zayıf yönlerinizi ve değerlerinizi bilmeniz ve bunların farkında olmanız kariyeriniz için doğru adımlar atmanızı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Programın ikinci oturumunda öğrencilerle bir araya gelen sosyal medya fenomeni Taklitman Mehmet Dindar fenomen olma sürecini anlattı. 200’e yakın farklı sesi taklit edebilen Taklitman 8 yaşından itibaren taklit yapmaya başladığını ve kendisindeki bu yeteneği fark ettiğini söyledi. Herkesin bir yeteneği olduğunu önemli olanın bunu keşfedip üzerinde çalışmak olduğunu belirten Taklitman, “Ben tekstil sektöründe çalışıyordum. Taklit yeteneğimi hep geliştirmek için çalıştım ve ben bununla ilgili bir iş yapmalıyım diyerek çalıştığım yerden ayrıldım. Etrafımdaki hiç kimse bunu desteklemedi ama ben vazgeçmedim ve videolar çekip paylaşarak başladığım bu yolculuk sonunda başarılı oldum. Birçok insana ulaştım ve yeteneğimi gösterdim. Kendi medya şirketimi kurdum. Sevdiğim insanlarla sevdiğim işi yaptığım için çok mutluyum. Siz de inandığınız hedeflerinizden vazgeçmeyin, sürekli deneyerek ve çok çalışarak elde edilemeyecek bir başarı yoktur.” dedi.




Okunma sayısı: 748
Anahtar Kelimeler: BUKAGEM