- BTÜ'den HABERLER
- 23 Kasım 2024 , Cumartesi
Aynur KAYA
Aynur KAYA
BTÜ ve TKDK Arasında İş Birliği Protokolü
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü arasında İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol imza töreninde BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, TKDK İletişim Uzmanı Erdal Türkmen, Proje Birim Uzmanı Elif Kara, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mete Yılmaz, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kaboğlu ve BTTO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatma Saime Erdönmez hazır bulundu.
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında proje eğitimi, staj ve teknik gezi gibi konularda işbirliğinin artırılarak üniversite öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlanması, proje hazırlama mantığının geliştirilmesi, mevcut projelerden bilimsel amaçlı faydalanılması hedefleniyor.
İşbirliklerini ve bunları somut verilere dönüştürmeyi önemsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, “Öncelikle Bursa’da ciddi potansiyel yatırım alanları konusunda devletimizin verdiği desteklerin en etkin şekilde ekonomiye yansıması için, proje yazımı, hakemliği, denetlenmesi, sonuçların patentlenmesi ve ticarileştirilmesi konusunda bir ekosistem ve kültür oluşması gerekiyor. Bu anlamda Bursa Teknik Üniversitesi mümkün olan her şekilde TKDK ile verimli çalışmalar yapacaktır. Değerli koordinatörümüz Bilal bey ve ekibine teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.
Ocak ayında ilana çıktıklarını ve başvuruların 23 Mart’a kadar devam ettiğini belirten TKDK Bursa il Koordinatörü Bilal Tunç, “Geçen yıl Bursa’da toplamda 23 milyon gibi bir para ödedik. Bu yıl için hedefimiz 100 milyon lira fakat Bursa proje başvurusu anlamında beklentimizin altında. Bursa’mız bunu hak etmiyor. Et üretimi, yumurta ve tavukçuluk, süt işleme tesisleri, süt üreten işletmeler, balıkçılık, balık ürünlerinin, meyve sebze ürünlerinin işlenmesi, soğuk hava deposu gibi alanlarda destek vereceğiz. 23 Mart’a kadar başvuruların yoğunlaşmasını bekliyoruz.” diye konuştu. Kurum olarak çok interaktif bir yapıda olduklarını vurgulayan Tunç, “Proje başvurularında kolaylaştırıcı uygulamalarımız ve yardımsever personelimizle yatırımcılarımızın yanında olacağız. Bu süreçte Bursa Teknik Üniversitemizin yanımızda olması çok kritik bir avantajdır” diye konuştu.
Bursa Teknik Üniversitesi’nin Yenilikçi ve Girişimcilik niteliklerini sonuna kadar taşıdığını ifade eden TKDK İletişim Uzmanı Erdal Türkmen BTÜ’nün yürüttüğü çalışmaları takip ettiklerini ve bu dinamik yapısının iki kurum arasındaki işbirliği sürecini olumlu etkileyeceğini belirtti.
Yakın zamanda tarımda zararlı kimyasallar yerine doğal içerikli pestisitlerin kullanımına yönelik uluslararası bir proje geliştirdiklerini aktaran Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mete Yılmaz, tavukçuluk işletmelerine yönelik tavuk yemlerinde antibiotik ve sentetik katkıların kullanımını engelleyecek organik içerikli yemlerin hazırlanması üzerinde çalıştıklarını ve çalışmaların yürütülmesinde tavukçuluk işletmelerine ihtiyaç duyduklarını, uygun proje başlıkları olması durumunda da başvuruda bulunacaklarını belirtti.
BursaTTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kaboğlu da “Öğrencilerimiz ve fikri olan girişimcilerimizin eğitimleri, şirket kurulumu, melek yatırımcılarla buluşması ve ekonomik hareketlerin oluşması konusunda çok sayıda projeler yapıyoruz. BEBKA, KOSGEB, belediyelerimiz ile güzel çalışmalar yaptık. TKDK ile de aynı şekilde somut başarı örnekleri çıkaracağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.