Ön yükleyici logo

HABER FOTOĞRAFLARI

Haber fotoğrafı
Yazı Fontu

8. MSMB Zirvesi Gerçekleştirildi

8. MSMB ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSBM) tarafından bu yıl 8.si düzenlenen geleneksel MSBM zirvesi “Yeni Normalde Mühendislik, Mimarlık ve Toplum” teması ile 28-29 Kasım 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. İki gün süren zirve kapsamında üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir “Yeni Normalde Mühendislik ve Mimarlık Eğitimi” temalı oturumda sunumlarını gerçekleştirdiler.

MSMB Genel Başkanı Kemal Kaptaner, açılış konuşmasında tam 1 yıl önce Alanya’da düzenledikleri zirvenin ana temasının “Dijital Dönüşüm” olduğunu hatırlattı. 2019 Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan ve Mart ayında ülkemizde de görülmeye başlayan Coronavirüs (Covid-19) vakalarıyla birlikte artık daha dijital bir çağ yaşandığını ve bu yılki zirvenin de çevrimiçi olarak gerçekleştiğini belirtti.

Pandemi süreciyle birlikte eğitim alanında yaşanan dönüşüm ve yeni normalde mühendislik ve mimarlık eğitimi hakkında konuşan Rektör Karademir, “Korona ile birlikte kampüs ve sınıflarda devam eden eğitim her ne kadar yerle bir olmuş gibi görünse de kampüs dışı eğitim bizim için yeni bir durum değil. Ülkemizde 1860’lı yıllarda başlayan uzaktan eğitim süreci 2001’de daha da hızlanarak devam ediyor. İçinde bulunduğumuz süreçte yaşanan değişimlere uyum sağlamalı ve de değişimi yönetmek durumundayız. Uzaktan eğitim sürecine yönelik olarak da öncelikle eğitici konumundaki kişilerin kullanacakları ders içerik ve metotlar konusunda eğitilmesi ve kendilerini sürekli geliştirmeleri gerekiyor. Buna ek olarak üniversitelerin dijital altyapılarını kurması sürece adapte olmak açısından önemli. Mühendislik ve mimarlık eğitimi açısından baktığımızda ise daha çok sanal sınıf ve laboratuvar uygulamaları yapılmasını ve sınavdan ziyade daha çok ödev ve vaka analizine ağırlık verilmesini teşvik ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Bilgi üreten toplumların her alanda kontrol ve söz sahibi olduklarını vurgulayan Rektör Karademir, “Ülkeler ürettikleri teknoloji ürünleri ile uluslararası ekonomi ve politik sahada söz sahibi olabiliyor. Dijital dönüşümlere adapte olurken bu sistemlerin hepsini dış kaynaklı kurgularsak tamamıyla idealist bir sömürü aracına dönüşmüş oluruz. Dolayısıyla her alanda olması gerektiği gibi uzaktan eğitimde de dijital altyapıyı yerli ve milli olarak kuvvetlendirmeliyiz.” diye konuştu.

 

 

 



Okunma sayısı: 1117