Ön yükleyici logo

HABER FOTOĞRAFLARI

Haber fotoğrafı
Yazı Fontu

BTÜ, TRT Haber “Eğitim Editörü”nde

BTÜ, TRT Haber “Eğitim Editörü”nde

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir TRT Haber'de yayınlanan “Eğitim Editörü” Programına konuk oldu. Sunucu Sezen Yüce ve eğitimci yazar Süleyman Beledioğlu’nun sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Karademir üniversite tercihi yapacak adaylara seslendi.

Yenilikçi Devlet Üniversitesi vizyonuyla yola çıkan ve 10. yılını geride bırakan Bursa Teknik Üniversitesinin bölgesine ve Bursa’ya olan katma değerlerinden bahseden Karademir, Robotlar ve Akıllı Sistemler alanında uzmanlaşan tematik bir üniversite olmanın avantajlarından bahsetti. BTÜ’nün teknik bir üniversite olmanın yanı sıra aynı zamanda seçici sözel bölümleri bünyesinde barındıran bir eğitim yuvası olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Karademir uygulama ve araştırma yapan spesifik alanlarda derinlemesine çalışan bir üniversite olduğunun da altını çizdi. Mühendislik alanlarında tüm lisans ve lisansüstü bölümleri aktif olan BTÜ’de 50 civarında da lisansüstü program olduğunu söyleyen Rektör Karademir, 4.500 lisans ve 1500 lisansüstü öğrenciye eğitim verildiğini söyledi. Karademir, öğrenci sayısını artırmaktan ziyade lisansüstü program ve öğrenci sayısını artırarak, araştırmacı yönü öne çıkan bir üniversite hedefi ile çalışıldığından bahsetti.

Sektörel Eğitim Programı’nın (SEP) Önemini Vurguladı

Yurt dışında ki modern üniversitelerden örnekler aktaran Prof. Dr. Karademir, Sektörel Eğitim Programının (SEP) sanayi için öneminden ve bu programla ulaşılmış olan başarılardan bahsetti. Bölümlerde iki dönem sektörel stajın bulunduğunun altını çizen Prof. Dr. Arif Karademir “ YÖK tarafından onaylı ve oldukça önem verdiğimiz bu program kapsamında öğrencilerimizin sigortalarını üniversite olarak biz karşılıyoruz, harçlıklarını ise firmalarımız karşılıyor. Üniversitede detaylı teorik bilgi ve uygulamalı eğitim alan öğrencilerimiz, sektör paydaşlarımızda gerçek çalışma ortamlarında tam zamanlı ve 4 ay çalışmakta ve eşsiz tecrübe kazanarak, mesleklerine en iyi şekilde hazırlanmaktadırlar. SEP sistemini, kuvvetli, dinamik ve sürdürülebilir Üniversite-Sanayi-Kamu işbirliğinde de çok önemli başlatıcı ve en önemli destekleyici program olarak görmekteyiz.” Diyerek düşüncelerini paylaştı.

Mezunlarımızın %70’i İşe Yerleşiyor  

Üniversitelerde artık girdi odaklı değerlendirmelerin ötesinde çıktı odaklı etki değerlendirmelerine geçmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Arif Karademir “Öğrencilerimizin %70 oranında istihtam oranı çok sevindirici. Bunun ötesinde üniversiteden mezun olan girişimci öğrenci sayısını, yani istihdam oluşturan ve şirket kuran yeni nesil mezun sayısını artırmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan bütçesine dış kaynaklardan proje bazlı finansman sağlayan modern, rekabetçi ve kendine yeterli bir üniversite olmaya çalışıyoruz.” diyerek üniversite hedeflerini paylaştı.

Teknofest’te Paydaş ve Kuvvetli bir BTÜ

Teknofest’in milli ve yerli teknoloji oluşumunda, gençleri kritik teknolojilere yönlendirmesi, pratik, somut üretime ortam sağlamasının öneminden bahseden Rektör Karademir, “Teknofest, BTÜ gibi henüz çok genç, ama aynı kategoride dünyadaki benzer tüm organizasyonları tüm parametrelerde 3 yılda geride bırakmıştır. Bu önemli çalışmada BTÜ paydaş ve kuvvetli katılımcıdır. 2020’de 52 takımla başvuran BTÜ, bu açıdan tercih aşamasındaki gençlere çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Teknofest, bilimin somut halini, takım çalışmasını, milli ve yerli olmayı ve kariyer fırsatlarını gençlere sunuyor. Bu açıdan da BTÜ önemli bir tercih seçeneğidir.” şeklinde görüşlerini aktardı.

Tüm devlet üniversiteleri arasında bütçesini en fazla AR-GE’ye ayıran 2. Üniversite olduğunu söyleyen Rektör Karademir, “Umarım gençlerimizin seveceği bölümler BTÜ’de vardır. Başarılı tercihler dilerim.” Diyerek görüşlerini ifade etmiştir.

 

 



Okunma sayısı: 1824