- BTÜ'den HABERLER
- 23 Kasım 2024 , Cumartesi
Alper KESKİN
Alper KESKİN
BTÜ ile EPSAN Arasında İşbirliği Protokolü
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) sanayi ile işbirliği çalışmaları kapsamında polimer ve yüksek performanslı mühendislik plastikleri üretimi alanında lider kuruluşlardan biri olan EPSAN ile işbirliği protokolü imzaladı. Üniversite - sanayi işbirliği doğrultusunda imzalanan protokol ile bilimsel araştırma alanlarında ortak çalışmalar yapılması, BTÜ’de eğitim gören lisans öğrencilerinin Sektörel Eğitim Programı (BTÜ-SEP) ve bitirme projelerine yönelik çalışmaları, firma çalışanlarının BTÜ lisansüstü eğitim programlarından ve TÜBİTAK 2224 Sanayi Doktora Programı’ndan yararlanması, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda kongre, sempozyum, çalıştay gibi etkinlikler düzenlenmesi gibi çalışmalar hedefleniyor.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile EPSAN Fabrika Müdürü Ercan Ubay tarafından imzalanan protokol töreninde, EPSAN İnsan Kaynakları Müdürü Semra Çelikler, Ar-Ge Müdürü Ecem Yıldırım, Asistan Büşra Sarucan, BTÜ Kariyer Gelişimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hilal Yıldırı Keser, BTÜ-SEP Koordinatörü Doç. Dr. Onur Saray, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BURSATTO) Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kaboğlu, Lif ve Polimer Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Yunus Gümüş, BURSATTO personeli Arş. Gör. Duygu Gazioğlu Rüzgar ve Uzman Fatma Saime Erdönmez hazır bulundu.
Polimer alanında çevik ve inovatif bir kuruluş olduklarını belirten EPSAN Fabrika Müdürü Ercan Ubay, yıllık 45 bin ton yüksek performanslı mühendislik plastikleri üretim kapasitesine sahip olduklarını, 11 büyük otomotiv markasına 5 kıtada 40 ülke üzerinden direk dağıtım yaptıklarını vurguladı. Ubay imzalanan protokol hakkında "Global olmak, Avrupa liderliğini elde etmek gibi hedefleri olan EPSAN için çevikliği ve inovasyonu iş kültürümüz içine yerleştiriyoruz. Ana felsefemizi hayata geçirmek için özellikle inovasyon alanında bilim yuvaları olan üniversiteler ile işbirliğinin gücüne inanıyoruz. BTÜ ile imzaladığımız protokol; TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı başta olmak üzere, üniversitenin imkânlarını işbirliği içinde değerlendirmek ve öğrencilere staj ve mezunlara istihdam sağlamaya kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Bu işbirliğinin hem kurumlarımıza hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversite - sanayi işbirliği alanında sürdürülebilir ilişkiler kurarak yenilikçi, yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine önem verdiklerini belirttiği açıklamasında; “Her geçen gün yeni paydaşlar ekleyerek sanayi işbirliği alanımızı genişletiyor, ‘Yenilikçi Devlet Üniversitesi’ vizyonuyla hareket ederek ülkemiz kalkınmasına katkı sağlayan farklı sektörlere destek olmaya devam ediyoruz. Yüksek teknolojiye sahip cihazlar ile donatılmış laboratuvarlarımızın test analiz imkânları ve Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetleri ile işbirliği yaptığımız firmalarla birlikte yenilikçi ve stratejik ürünlerin geliştirilmesi için çalışmalarımızı artan bir ivme ve sürdürüyoruz.” dedi.