Ön yükleyici logo


Haber fotoğrafı
Yazı Fontu

BTÜ ve BTSO Arasında Kapsamlı İşbirliği

BTÜ ve BTSO Arasında Kapsamlı İşbirliği

Akademik faaliyetlerini ve araştırma-geliştirme çalışmalarını “yenilikçi devlet üniversitesi” vizyonuyla sürdüren Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) şehrin önde gelen aktörleri ile kurduğu işbirliklerini güçlendirmeye devam ediyor. BTÜ, bu kapsamda son olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyeleri, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversite yönetimi ve akademisyenlerin de iştirak ettiği ziyarette ilk olarak üniversitenin Merkezi Araştırma Laboratuvarı’na ve Teknoloji Transfer Ofisine teknik bir gezi gerçekleştirerek Bursa ve bölgenin önde gelen araştırma ve girişimcilik merkezlerini yerinde inceledi.

Geniş kapsamlı işbirliği ve istişare toplantısı BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt’un; üniversitenin temel özellikleri, yerleşkeleri, bölümleri, akademik yapısı, öğrenci sayıları ve araştırma merkezleri hakkında bilgiler içeren sunumu ile başladı. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, kuruluşundan itibaren kısa bir sürede nitelikli akademik ve idari kadro ile sağlıklı bir eğitim sistemi oluşturduklarını söyledi.

Üniversitelerin başarısının mezunlarının iş hayatına katılma oranı ile ölçümlendiğinin altını çizen Rektör Karademir; “Uygulamaya başladığımız Sektörel Eğitim Programı (BTÜ-SEP) ile lisans öğrencilerimizin bir dönem boyunca anlaşmalı firmalarda tam zamanlı çalışmalarını ve okurken iş tecrübesi kazanmalarını sağlıyoruz.” dedi. “Bursa Teknik Üniversitesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı, YÖK tarafından da yönetilen bölgesel önceliklere göre yapılanmaya çalışan tematik ve Yeni Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesidir. Eğitim ve araştırmalarımızı ilgili bakanlıklarımızın projelerine uyumlu yönetiyoruz.” ifadelerini kullanan Karademir, BTÜ olarak nitelikli öğrenci sayısını koruyarak, sektörlerle iç içe ve uygulamalı eğitim odaklı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Rektör Karademir üniversite-sanayi işbirliğine de vurgu yaparak; “Bursa’daki paydaşlarımız için önemli olan bölümler üzerine yoğunlaştık. Bunun dışında öğrencilerimizin aldığı derslerin güncel ve sektördeki ortamı yansıtan yenilikte olmasını önemsiyoruz. İş dünyası ile kurduğumuz işbirlikleri ile üniversitede ürettiğimiz bilgiyi teknolojik ürünlere dönüştürmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay faydalı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek BTÜ’de karşılaştıkları eğitim modeli, laboratuvar ve girişimcilik merkezi altyapısının beklediklerinden çok daha üst seviyede olduğunu ve Bursa adına bunu çok sevindirici bulduklarını ifade etti. BTÜ’nün Bursa’da önemli bir aktör olarak devreye girdiğini ve daha rafine bir uzmanlık merkezi konumunda olduğunu belirten Burkay, “BTÜ’yü örnek ve önemli bir akademik merkez haline getirmek için ortak çalışmalar yapabiliriz. Bünyemizde 40 bin girişimci var, şehrin aklı olarak gördüğümüz üniversiteleri iş dünyası ile daha sıkı şekilde bir araya getirmemiz lazım. Bu alanda atılan her adım ekonomiye ciddi katkı sağlıyor. İmzalanacak iyi niyet anlaşmamız ile tüm hedeflerimizi gerçekleştirmek için sistemli çalışmalara başlayabiliriz. Burada bulunmaktan ve bizleri ağırlamanızdan çok memnun olduk, teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. Kaynakların ortak kullanılması,  BTÜ öğrencilerine başarı bursu sağlanması, işbirliği imkânlarının geliştirilmesi için ortak çalışma grubu kurulması, BTÜ öğrencilerine sanayide uygulamalı eğitimleri için daha fazla imkân tanınması gibi konularda niyet beyanında bulunuldu.



Okunma sayısı: 1861