- BTÜ'den HABERLER
- 23 Kasım 2024 , Cumartesi
Aynur KAYA
Aynur KAYA
Girişimci Öğrencilere KOSGEB Sertifikası
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Girişimcilik ve Organizasyon Topluluğu tarafından “KOSGEB Destekli Girişimcilik Eğitimi” sertifika töreni düzenlendi. Törende girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.
Sertifika törenine BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör, Kaledonya Dış Ticaret LTD. ŞTİ. CEO’su Murat Bayazit, BTSO TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Çağlar Çakmak ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Ali Çağlar Çakmak, ”Lisans ve lisansüstü öğrencilerimize KOSGEB destekli girişimcilik eğitimlerini vermeye devam ediyoruz. İş kurma potansiyeli yüksek olduğu için son sınıf öğrencilerimiz arasından seçim yaptık. Amacımız sadece kendi işini kuran değil aynı zamanda katma değeri yüksek ürünler üreten işletmelerin kurulmasına katkı sağlamaktır.” diye konuştu.
Girişimciliğin insanlığın ilk dönemlerinden itibaren var olduğunu ifade eden KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör, “KOSGEB olarak ülkemizde sağlıklı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve nitelikli işgücünün yetişmesi için çalışıyoruz. Girişimcilik eğitimleri de bu faaliyetlerimizin bir parçası. Girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve kaliteli iş fikirlerinin desteklenmesi için çeşitli mali destekler sağlıyoruz. Uygulamalı Girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayanlara işyeri kurmak için 50.000 TL girişimcilik desteği sağlıyoruz. Ayrıca Girişimcilik eğitimi sertifikası olan ve mezuniyet sonrası farklı iş fikirleriyle müdürlüğümüze başvuran öğrencilere 50 bin TL hibe ve 100 bin LT faizsiz kredi desteği sağlanabilmektedir.” dedi.
Girişimcilik konusunda Türkiye’nin diğer ülkelerden çok farklı olduğunu vurgulayan Kaledonya Dış Ticaret LTD. ŞTİ. CEO’su Murat Bayazit, “Çok erken dönemlerde ticaret hayatına atılmış ve zorunlu olarak girişimci olmuş biriyim. Temizlikçi olarak girdiğim ilk kurumdan genel müdür olarak ayrıldım ve elimde hiçbir sermaye olmadan kendi işimi kurdum. Fakat bence ülkemizde girişimcilik biraz yanlış anlaşılıyor. Girişimcilik sadece kendi iş yerini kurmak değil içine girdiğiniz işi iyi tanımak ve o alanda en iyisini ortaya koyabilecek fikirler üreterek işletmenizin sürekliliğini ve verimliliğini sağlamaktır. Bu da takım çalışmasıyla mümkün. Ayrıca itibarınız ve iyi iletişim kurmanız sizi iyi bir girişimci yapacaktır.” diye konuştu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, Türkiye’nin istikrarlı büyümesinde genç girişimcilere yönelik teşvik ve desteklerin önemli olduğunu ve Türkiye’deki genç nüfusun istihdama katkısı noktasında kamunun özellikle son 5 yıldır önemli teşvik ve destekler sağladığını belirtti. Bu anlamda Genç Girişimciler olarak her zaman gençlere ve yenilikçi fikirlerine destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.
Sertifika almaya hak kazanan başarılı öğrencileri tebrik eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Ülkelerin en önemli kaynağı yetişmiş genç insan kaynağı. Bu kaynağın yetkinleştirilmesi ve etkin kullanılması noktasında elimizden geleni yapmalıyız. Ülkelerin birbirleriyle mücadelesi gümrüklerde satılan ürünler üzerinden yürüyor. Dolayısıyla katma değeri yüksek ürünler ve bunları üretecek kapasitede bireylerin yetişmesi anlamında bizlere büyük görevler düşüyor.” dedi.
Tören sonunda Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, KOSGEB Müdürü Erkan Güngör, Kaledonya Dış Ticaret LTD. ŞTİ. CEO’su Murat Bayazit ve BTSO TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.