Ön yükleyici logo


Haber fotoğrafı
Yazı Fontu

Aktaş Holding CEO’sundan İz Bırakan Seminer

Aktaş Holding CEO’sundan İz Bırakan Seminer

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Kimya Mühendisleri Odası işbirliği ile gerçekleştirilen BTÜ CEO Buluşmaları programı kapsamında Aktaş Holding CEO’su Sami Erol BTÜ’lü mühendis adaylarıyla tecrübelerini paylaştı.

Aktaş Holding olarak sürdürülebilir verimlilik, değer yaratma ve sürdürülebilir büyüme misyonuyla çalıştıklarını aktaran Aktaş Holding CEO’su Sami Erol, “Temelleri 1938’de atılmış bir firma olarak 6 kıtada 100’den fazla ülkeye ihracat yapmaktayız. Dijitalleşen dünyanın farkında olarak arge yatırımlarını arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Dünya Nereye Gidiyor?

Dijitalleşmeyle dünyadaki değişimlerin çok hızlı bir ivme kazandığına değinen Erol, “100 yıllık bilginin saniyeler içinde değiştiği ve yenilendiği bir çağda yaşıyoruz. Dünya ekonomisi dijitalleşiyor. Dünyanın en değerli markaları sıralamasına baktığımızda ilk 10 firmanın 8’inin teknoloji sektöründe olduğunu, global milyarderler sıralamalarına baktığımızda da 10 zenginin 4’ünün bilişim sektöründe olduğunu görürüz. Ülkemizde gayri safi milli hasıla miktarı düşmüştür. Bu bizim dijitalleşme anlamında geri kaldığımızın göstergesidir. Sizler genç mühendisler olarak bu açığı kapatmak için çalışmalısınız.” diye konuştu.

Yaşamı Yönetin

Mühendis olmakla insan olmanın ayrı unsurlar gibi algılanmaması gerektiğine değinen Erol, “Sadece derslere, projelere odaklanmakla kalmamalı, yaşamı yönetmelisiniz. Yazılı olmasa da hepimizin geleceğe dair vizyonu var. Hedeflerini gerçekten inanarak tanımlayanlar lider, diğerleri ise mühendis olur. Hayatın amacı değer yaratmak ve değer yaratırken mutlu olmaktır. Öngörülerimizi hayallerle sınırlamayıp hedeflerimizi tanımlar ve proaktif yaklaşımla hareket ederseniz başarı kaçınılmaz olur. Burada önemli işlerinize öncelikli zaman ayırarak, her alanda kazan-kazan anlayışını benimseyerek, kendinizi anlatma çabasından önce karşınızdakini anlamaya çalışarak ekip çalışması ile daha az enerjiyle daha verimli iş çıkarmanız mümkün olacaktır.” dedi. Her şey hakkında mutlaka bir şeyler öğrenilmesi gerektiğini belirten Erol, “Sizler çağa yön veren bireyler olarak insanı ilgilendiren her alanla ilgili bilgi sahibi olmakla yükümlüsünüz. Sürekli öğrenme ve gelişme kültürüne inanırsanız asırlar sonra çok büyük değişimler yaşayacağımıza inanmanız zor olmaz. Dün ile bugün her şeyin aynı olması sizin standartlaştığınızı değil, yeni hiçbir şey geliştirmediğinizi gösterir. Hiç kullanmadığınız bir aracı kullanmayı öğrenmek, yeni bir alanda eğitim almak sizi yukarıya taşır.” dedi.

Problemler Engel Değil Fırsattır

Problemleri engel olarak gören bir toplum olduğumuza değinen Erol, “Problemleri kalıcı ve etkili olarak çözebilmek sizin bireysel ve iş yaşamınızı daha kontrollü ve rahat hale getirir. Problem çözme yeteneklerinizin gelişmesi sayesinde daha başarılı ve mutlu bir yaşam sürersiniz. Problem çözmek başarıya giden yol haritasıdır. Ülke olarak problemlerin kaynağına inip problemin çıkışını engellemediğimiz için ekonomik olarak ilerleyemiyoruz. Toplum olarak aynı yerde sayıyoruz. Problemleri iyi tanımlar, uygulama yeterliliğini analiz eder ve doğru tespit geliştirirseniz problemi kalıcı olarak çözmüş olursunuz. Ülkemizdeki en büyük problem eğitim sistemi. Yine en fazla değişen yapı eğitim sistemi ve 60 yıldır sistemin nasıl olması gerektiğini hala deneme yanılma yoluyla bulmaya çalışıyoruz. Tüm bunlar siyasilerin değil toplum olarak bizim hatamız.” diye konuştu. Önyargılarla kaçarsanız hayatınız biter diye ekleyen Erol, “İçinizde dünya potansiyeli olduğunun ve şuan dünyada pek çok alanda lider olabileceğinizin farkında olun. Dünyayı değiştirecek potansiyele sahip olduğunuzu bilin ve değer yaratmak için çalışın. Değer yaratmanın zamanı ve mekanı yoktur. Bilgi çağındayız ve kariyer planlarınızı sürekli öğrenme odaklı bireyler olarak oluşturun. Hedeflerini bilen, problem çözen, sürekli değişim ve gelişime açık, topluma karşı sorumluluk duyan bireyler olursanız lider mühendis olursunuz. Kariyerinizi oluştururken önemli olan iz bırakmaktır. Ülkemize ve dünyaya değer yaratan bireyler olmanızı diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Okunma sayısı: 3158