Ön yükleyici logo


Haber fotoğrafı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası Kataliz Konferansına Ev Sahipliği Yapıyor

Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası Kataliz Konferansına Ev Sahipliği Yapıyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ev sahipliğinde, İstanbul Üniversitesi ve Kataliz Derneği işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Kataliz Konferansı, yurtdışından alanında öncü bilim insanlarının da katılımıyla gerçekleşen açılış seremonisi ile başladı. 28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Yerleşkesi’nde devam edecek bilimsel oturumlarda, kimya sanayiinin tüm alanlarında (üretim süreçlerinde) önemli bir yer tutan katalizörler hakkında dünyaca ünlü bilim insanlarınca bildiriler sunulacak. Şimdiye kadar ulusal düzeyde gerçekleştirilen Kataliz Konferansının altıncısı bu yıl uluslararası çapta düzenlenmektedir.

Konferansın açılış konuşmasını yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Dünyanın farklı noktalarından birçok değerli bilim insanını bir araya getiren bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapıyor olmak bizim için çok önemli. Bir bilim ve araştırma üniversitesi olarak bu tür organizasyonlarla kendini bilimsel açıdan geliştirmeyi hedefleyen akademik kadromuz ve onların yetiştireceği genç beyinlere katkı sağlayacak değerli bilimsel çalışmaların sahibi tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum.” diyerek görüşlerini ifade etti.

Rektör Karademir’in ardından konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı ve Kataliz Konferansı Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. M. Ali Gürkaynak, “Değerli, Evrensel Kataliz Topluluğu Üyeleri, sizleri Türkiye’deki Uluslararası 6. Kataliz Kongresi’nde ağırlıyor olmaktan onur duyuyoruz. Organizasyon komitesi adına, katalizin sürekli gelişen dünyası içinde kendilerine özel bilimsel çalışma ve buluşlarını ve yüksek akademik bilgilerini sunacak tüm konuşmacı ve katılımcıları ağırlamak bizim için bir ayrıcalıktır. Herkes için verimli ve tatminkâr bir kongre olmasını dilerim.” İfadelerinde bulundu.

Prof. Dr. Joachim Sauer (Humboldt University, Berlin), Prof. Dr. ir. K.P. (Krijn) de Jong, (Utrecht University, Inorganic Chemistry and Catalysis), Prof. Dr. Ümit Özkan (Ohio State Univeristy, Chemical & Biomolecular Eng.), Prof. Dr. Fabrizio Cavani, (Bologna University ,Industrial Chemistry), Dr. Volkan Değirmenci, (University of Warwick, School of Engineering), Yrd. Doç. Dr. Alper Uzun’un (Koç University, Chemical & Biological Engineering) davetli konuşmacı olarak yer alacağı Kataliz Konferansı (NCC) kapsamında, Sürdürülebilir Enerji ve Alternatif Yakıtlar için Katalizörler, Çevre Dostu Katalitik Prosesler, Hava/Su Kirliliği Kontrolünde Katalitik Metotlar, Yenilenebilir Kaynakların Dönüşümü, Elektrokimyasal ve Fotokimyasal Katalizörler, Kömüre Dayalı Kimyasallar için Katalizörler, Petrol Rafinasyonu ve Petrokimyada Yeni Katalitik Yaklaşımlar, Zeolitler ve Mezo Gözenekli Katalitik Malzemeler, Katalitik Membranlar ve Nano-Yapılı Katalizörler, Oksidasyon Katalizörleri, Hidrojenasyon Katalizörleri, Hidroformilasyon Katalizörleri ve Biyokatalizörler konularında çok sayıda bildiri sunulacak.



Okunma sayısı: 3138