- BTÜ'den HABERLER
- 22 Kasım 2024 , Cuma
Alper KESKİN
Alper KESKİN
Rektör Arif Karademir’den Genç İletişimcilere Başarı Anahtarı
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir “Başarının Anahtarı” programı ile Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde iletişim öğrencilerinin konuğu oldu. Prof. Dr. Arif Karademir program öncesinde Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akif Bingöl’ü makamında ziyaret etti ve iletişim alanı öğrencilerinin röportaj sorularını yanıtladı.
İnsanlar işlerini sevmeleri lazım.
“Başarının Anahtarı” programının moderatörlüğü, aynı zamanda Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin başarılı bir mezunu olan ve Olay TV’de program yapımcısı olan Meva Coşkun tarafından yapıldı. Program açılışında gösterilen, Rektör Karademir’in çocukluk, gençlik ve eğitim yıllarından da görüntüler içeren kısa film öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Öğrencilere hayat tecrübelerini aktaran Prof. Dr. Arif Karademir, şehzadeler şehri şirin bir Anadolu şehri olan Amasya’da esnaf bir ailenin çocuğu olarak küçük yaşlarda çalışmaya bağladığını ve yaşamın gerçeklerini çocukluk yıllarında tanımaya başladığını dile getirdi. “Başarılı olmak için öncelikle kişinin kendisini iyi tanıması, Mevlana’nın dediği gibi içsel yolculuğunu birazcık yapması ve seveceği bir mesleğe yönelmesi gerekir” diyen Prof. Karademir, “Eşini ve işini sevmeyen, mutlu ve başarılı olamaz” dedi.
Teknoloji çağında artık bilgiye ulaşma konusunda çok zengin imkânlar olduğunu, öğrencilerin sadece sınıfta aldıkları eğitimle yetinmeyip, kendilerini daha da geliştirebilecek birçok kanalları değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Rektör Karademir, “Okuyan, sorgulayan, kritik ve analitik düşünen bireyler olmalıyız” şeklinde devam etti.
Anlatamıyor ve anlayamıyorsanız yoksunuz demektir.
Konuşmasında Rektör Karademir, “Kendinizi karşınızdakine anlatamıyor ve onu doğru anlayamıyorsanız, bir anlamda yoksunuz demektir. Günümüzde doğru kurulmuş iletişim, varlığınızı sürdürmeniz için ilk şarttır. Bu anlamda öncelikle kendi dilimiz Türkçe’yi en iyi şekilde öğrenmek ve doğru kullanmak durumundasınız. Bununla birlikte varlığınızı dışarıya karşı sürdürebilmek için İngilizcenizi de geliştirmeniz gerekiyor. Biz BTÜ olarak Yabancı Diller Yüksekokulumuzda öğrencilerimize üst düzey İngilizce eğitimi vermekteyiz ve öğrencilerimizi yabancı dil konusunda yetkin olarak mezun etmekteyiz.” diyerek sözlerini sürdürdü.
İletişim Fakültesi Bursa için çok gereklidir.
Moderatör Meva Coşun’un öğrencilerin İletişim Fakültesi’ni sabırsızlıkla beklediklerini belirtmesi üzerine; Prof. Dr. Arif Karademir; “Bursa Teknik Üniversitesi’nin kampüs yapılanması ve akademik personel alımı ile beraber İletişim Fakültemizi de en yakın zamanda aktif hale getirmeye çalışıyoruz. İnşallah en yakın zamanda bu okuldaki kardeşlerimizi üniversitemizin öğrencileri olarak görebiliriz. ” dedi.
Okullarda verilen eğitimi tam olarak almaya çalışın.
Öğrencilerin genelde okul sıralarında verilen eğitim ve derslere bazen gereken önem ve özeni göstermedikleri, bu nedenle mezuniyetleri sonrası kurslara, dershanelere gitmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Prof. Karademir, “Sınıfta hocayı aslında zorlamak ve daha fazla bilgiyi koparmak gerekiyor. Aksi takdirde, okuldan ‘yarı mamul’ bir ürün gibi mezun olunuyor. Bu ise iş bulmayı veya bulunan işte sağlıklı çalışma, tutunma ve yükselmeyi oldukça zorlaştırıyor. Bu durum ise mutsuzluk ve başarısızlığa yol açabiliyor” dedi.
“Farklı meslek gruplarından, toplumun farklı katmanlarından insanlarla iletişime geçmek insana enerji veriyor. Biz de bugün burada siz gençlerle bir araya gelerek enerjimizi arttırdık.” diyerek sözlerini noktalayan Prof. Dr. Arif Karademir, okul müdürü Mehmet Akif Bingöl ve Müdür Yardımcısı Alper Çiçek tarafından kendisine takdim edilen hediyeler için teşekkür ederek program sonrasında öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.