- BTÜ'den HABERLER
- 22 Kasım 2024 , Cuma
Sedat ÖZÇALIK
BTÜ, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Eğitiminde de iddialı
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi (DBMMF) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Acır “Bursa ve Ülkemiz sanayisini destekleyecek girişimci Elektrik-Elektronik Mühendisleri yetiştireceğiz” dedi.
2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini bekleyen BTÜ, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, bir yandan derslik ve laboratuvar alt yapısını hızla tamamlayarak eğitimde öncü olmayı hedeflerken, diğer yandan da nitelikli akademik kadrosu ile araştırmada da iddialı.
ÖSYM tercih kılavuzunda ilk defa bu yıl yer alan ve 45 öğrenci ile eğitime başlayacak olan BTÜ, DBMMF, Elektrik-Elektronik Mühendisliğini Bölümü lisans eğitimindeki iddiasını, öğrencilerine yabancı dil öğrenme imkânı sunarak devam ettiriyor. Bölüm Başkanı tarafından yapılan açıklamada bölüme yerleşmeye hak kazanan geleceğin elektrik-elektronik mühendislerinin isteklerine bağlı olarak, BTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulunda bir yıl süre ile İngilizce hazırlık sınıfında dil öğrenme fırsatına da sahip oldukları da belirtildi.
BTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Acır yaptığı açıklamada, “Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümümüz, nitelikli bilimsel altyapıya, analitik düşünüp pratiğe dönüştürebilen, toplumun sorunlarına duyarlı ve çözümler üretebilen Elektrik-Elektronik Mühendisleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bölümümüz, ülkemiz ve dünyanın ihtiyaçlarına göre hazırlanmış eğitim-öğretim planı ile 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecektir. Mühendislik eğitiminin en önemli unsurlarından biri olan laboratuvar alt yapımızı hızla tamamlıyoruz. Bursa şehrinin, Türkiye’mizin en önde gelen sanayi şehirlerinden birisi olmasından dolayı, öğrencilerimiz aldıkları teorik bilgileri Bursa sanayisinde kolaylıkla pratiğe dönüştürecek imkânlara sahip olacaklardır. Bu anlamda, öğrencilerimiz yaz stajlarını Bursa’daki sanayi kuruluşlarında yapabilecek ve mezun olduktan sonra bu kuruluşlarda iş imkânı bulabilecektir. BTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği olarak ikinci sınıfını tamamlayan her bir öğrencimize bölümden atanan akademik danışmanların yanı sıra, gelişmiş sanayi kuruluşlarından Elektrik-Elektronik Mühendisi unvanlı “Sanayi Danışmanları” atayacağız. Bunun için çeşitli kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yapmaya devam ediyoruz. Sanayi danışmanları, önemli bir paydaş olarak mühendislik mesleğini sahada nasıl yapıldığını öğrencilerimize tecrübe olarak kazandıracaklardır. Öğrencilerimizin sanayi danışmanları ile geçirdikleri süreç stajlar dâhil mezuniyete kadar devam edecek ve bu süreç eğitim planı dışında tamamen öğrencilerin özgüveni ve bölüm kadrosunun özverisi ile sürdürülebilir olarak uygulanacaktır. Öğrencilerimiz, lisans eğitimi sırasında temel Elektrik-Elektronik Mühendisliği alt yapısını aldıktan sonra; elektrik, elektronik, kontrol ve otomasyon, haberleşme, medikal teknolojiler, savunma teknolojileri gibi alanlarda kendi üniversitemizde lisansüstü eğitimine devam edebilecektir. Bölümümüz mezunları; elektrik, elektronik, otomasyon, tasarım, yazılım, donanım, bilişim konularının olduğu her alanda istihdam edilebilir. Bu alanların olmadığı hemen hemen hiçbir disiplin yoktur. Bu sebeple; bundan 4 yıl sonra, Bursa’da ön plana çıkan otomotivden tekstile, enerjiden makine sanayisine, elektrik tesislerinden otomasyona kadar birçok sanayi kuruluşunda alanında iddialı BTÜ’lü Elektrik-Elektronik Mühendislerini göreceğiz” şeklinde konuştu.
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Acır konuşmasını “Sevgili öğrencilerimizi, akademik ve sosyal anlamda başarılı, mutlu ve huzurlu olacakları bir ortamda, bizimle birlikte bilgi üretmeye ve üretirken mutlu yaşamaya yani BTÜ’lü olmaya davet ediyoruz” diyerek sona erdirdi.