- BTÜ'den HABERLER
- 22 Kasım 2024 , Cuma
Sedat ÖZÇALIK
Sedat ÖZÇALIK
BTSO'ya Teknik Ziyaret
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti. Ziyarette BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça ve Nuri Körüstan da yer aldı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Burkay bilgi, bilim, teknoloji ve Ar-Ge faaliyetlerinin şehirlere yön verdiğini söyleyerek, akademisyenlerle iş dünyasının ortak hareket etmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Bilgiyi elinde bulunduran, bilimi kalkınma için seferber edebilen toplumların ekonomik anlamda güçlü olduğunu ifade eden Başkan Burkay, "Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur, bilim ve teknolojidir. Sürdürülebilir rekabeti korumamızın ve geliştirmemizin yolu, bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürmekten geçmektedir" dedi.
Küresel rekabet endeksinin ilk sırasında bulunan İsviçre'yi diğer ülkelerden farklılaştıran en önemli unsurun bilgiyi üretime dönüştürmesi olduğunu kaydeden Başkan Burkay; "Bilginin üretime dönüştüğü bir başka bölge de Almanya'nın Baden Württemberg Bölgesi'dir. Bilim ve teknoloji kamu, özel sektör, üniversiteler ve sanayi ekosisteminde gelişiyor. Bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında katma değer oluşturan ve gücümüze güç katacak olan çalışmalar bu ekosistemde gelişecek. Bu açıdan üniversite ile iş dünyası arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesinin Bursa'ya değer katacağına inanıyorum" diyerek sözlerine son verdi.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversite olarak yaptıkları çalışmalar ve planlamalar konusunda bilgi verdi. Sanayi ile çok sıcak ve yakın çalışmalar yapmadan Teknik Üniversite’nin varlık gösteremeyeceğini ifade eden Prof. Karademir, “BTSO’nun çok kuvvetli ve çeşitli sanayi kuruluşlarından oluşan üyeleri, üniversitemiz ile işbirliğine sıcak yaklaşım tarzı, BTÜ için çok büyük bir avantajdır. BTSO-BTÜ işbirliğinin sürdürülebilir olması ve giderek artması için elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda akademik yapılanma ve bilimsel çalışmalarımızın temel hareket noktası, öncelikle bölgedeki sanayi kuruluşlarına çözümler ve yetişmiş elemanlar üreten bir merkez olabilmektir.” dedi. Son yıllarda özellikle kamunun hem kanuni uygulamalar hem de proje destekleri ile üniversite-sanayi işbirliğini teşvik edici ve artırıcı aktif bir görev üstlendiğini belirten Prof. Karademir, “BTÜ bölgeye katkı koyan ve etrafına çözüm üreten bir yapıya gelmek için çalışıyor. Bu konuda şehirdeki bütün paydaşlarımızın olumlu desteklerini bekliyoruz.” dedi.